Zelf marsepeinbolletjes maken is prima te doen. En dit is suikervrije marsepein, dus iedereen kan er lekker van snoepen.
Ook voor kinderen leuk om te maken. Je kunt zelf wat voorwerk doen, zodat zij het leukste deel kunnen doen. De amandelen fijn malen is natuurlijk wel even een klusje. Met een goede keukenmachine of hakmolen zal het geen probleem zijn.
Ingrediënten voor ongeveer 40 marsepeinbolletjes
- 350 gram witte amandelen
- 4 eetlepels biologische honing
- 1/2 theelepel stevia
Bereiding
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg dan de honing en de stevia toe. Als het te droog is een beetje water toe voegen. Meng het tot een mooie deeg. Rol er bolletjes van en bewaar deze in de koelkast. Na ongeveer 15 minuten zijn de bolletjes goed gestold.
Variaties:
- Je kunt evt nog een klein beetje cacaopoeder er doorheen mengen.
- In plaats van amandelen kun je ook kiezen voor amandelmeel.
- Tevens kun je suikervrije marsepein maken door de amandelen te mengen met 250gr geweekte dadels en twee eetlepels citroensap.
De bolletjes kun je het beste in de koelkast bewaren.
Tip: als ze goed hard zijn, kun je ze versieren met een laagje chocolade. Door de chocolade (meer dan 72% cacao) te au bain mairie smelten en de bolletjes daarin te dippen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024