Bloemkoolsoep is het lekkerst als ie romig is, maar als je geen room wilt toevoegen? Hoe kun je dan toch een lekkere romige soep op tafel zetten? Door avocado toe te voegen. Erg gezond!
Ingrediënten voor een flinke pan soep
- 1 grote bloemkool
- 1 liter groentebouillon
- 1 avocado
- 3 eetlepels amandelen of schaafsel
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Kook de bloemkool in de groentebouillon gaar in ongeveer 20 minuten. Hak de amandelen grof. Rooster de amandelen of het schaafsel in een droge koekenpan.
Voeg de avocado toe op het moment dat de bloemkool gaar is. Met de staafmixer kun je het geheel fijn maken tot een heerlijke soep.
Serveer de soep in een kom of bord en doe er een beetje amandelen over heen.
Eet smakelijk!
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024