ik ben gek op hartige tarte titan (omgekeerde taart) of een plaattaart. Heerlijk makkelijk om te maken en goed te vullen met groente. Zelf gebruik ik tegenwoordig glutenvrije bladerdeeg, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een ‘gewone’ bodem van bladerdeeg kopen.
Het is een ideaal gerecht als je visite krijgt. Zet het rustig in de oven als je samen met de visite zit. De voorbereiding kun je al eerder doen. Overigens vinden wij deze plaattaart ook erg lekker als lunchgerecht (of bij een brunch).
Hieronder vind je mijn recept voor een plaattaart met spinazie en feta.
Hoe maak je een plaattaart met spinazie en feta?
Ingrediënten voor een flinke plaattaart
(diner voor 3-4 personen)
- pakje bladerdeeg
- 400 gram verse spinazie
- 200 gram feta
- eierlepel rozemarijn
- 2 eieren
- 1 eetlepel pijnboompitten
Ik gebruik een stoommandje, maar je kunt ook op de gewone manier de spinazie koken.
Bereiding
Het handigst is om een stoommandje te gebruiken voor de spinazie, maar anders kun je de spinazie ook gaar koken en dan goed uit laten lekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een bodem van bladerdeeg en leg daarop de gekookte en uitgelekte spinazie.
Kluts de eieren samen met de rozemarijn door elkaar en spreid dat uit over de spinazie. Als laatste verdeel je de pijnboompitjes erover en zet het voor een half uurtje in de oven. Het is klaar als de bodem lekker knapperig is.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter