In het bowlfood boek van de Lonely Planet vond ik een vegan recept voor een Turkse linzensoep, genaamd ezogelin çorbasi. In Turkije wordt dit vaak in de ochtend voor het ontbijt gegeten. Ik heb het voor het diner klaargemaakt, met naanbrood. De lekkere versie pide (Turks brood) had ik niet voorhanden. Dat weer een andere keer halen bij een van de Turkse winkeltjes in de buurt.
Toevalligerwijs wilde ik linzen bestellen, maar zat er net rode linzen couscous in de Foodybox. Ik kreeg een aantal keer een Foodybox om te testen met nieuwe producten. De couscous geeft net een iets andere twist aan de linzensoep. Maar het was wel lekker. Ik denk dat het resultaat daardoor iets romiger was dan met gewone linzen.
Recept Turkse linzensoep
Ingrediënten voor 4 personen
- 15 gram boter
- 1 gesnipperd uitje
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 tl bloem
- 1 el tomatenpuree
- 2 gegrilde paprika’s uit pot (klein gesneden)
- 10 stelen munt (fijn gesneden)
- 1,2 liter groente bouillon
- 200 gr rode linzen of couscous van rode linzen
- verse citroen
Bereiding van de linzensoep
Smelt de boter in de pan en doe de bloem mee. Roer het tot je een gladde pasta hebt. Vervolgens kun je de ui, knoflook, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Bak het mengsel zo’n 2 minuten. Bewaar wel wat verse munt voor de garnering.
Voeg de couscous en de bouillon door de kruidenpasta. Blijf de pan zo’n 20 minuten in de gaten houden, zorg er voor dat de couscous onder water blijft staan. Mocht je bouillon op zijn, dan kun je natuurlijk water gebruiken.
Maak de soep af met een paar druppels citroensap, verse munt en eventueel een druppeltje tabasco. De munt knip ik altijd fijn met een kruidenschaar. Heel handig!
Lekker met vers warm naanbrood of een stukje pide. Naast deze soep, past een heerlijk glas water met een beetje munt.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter