Ik ben begonnen met het Sirtfood dieet. De laatste tijd hoor je er weer zoveel over. Dat komt trouwens vooral door zangeres Adele die zoveel is afgevallen.
Het is niet dat ik nu echt te zwaar ben, waardoor een dieet noodzakelijk is. Met een paar kilo eraf, zou ik me wel weer wat lekkerder voelen. Daar gaat het ook vaak om bij een dieet, dat je weer meer energie krijgt en lekkerder in je vel zit.
Omdat we bij Goed eten Gezond leven al langere tijd boeken in huis hebben over Sirtfood en het nu weer zo populair is, besloot ik om dit dieet eens te proberen. Verder ben ik vooral een voorstander van gewoon gezond eten, maar soms vind ik het interessant om zelf te ervaren wat een bepaald dieet met mij doet.
De eerste week van het Sirtfood dieet moest ik vooral veel groentesmoothies drinken. Ik heb alles netjes volgens het schema gegeten.
Ben je nieuwsgierig wat het Sirtfood dieet is, kijk dan eens naar de artikelen die we hier eerder over schreven:
- Wat is het Sirtfood dieet?
- Receptenboek voor het Sirtfood dieet
- 20 voedingsmiddelen die het afvallen versnellen (volgens het Sirtfood dieet)
Na die eerste, strengere week van het Sirtfood, kwam er in de tweede week gelukkig meer ruimte voor mijn eigen creativiteit op gebied van koken. Al zijn de recepten in de boeken over Sirtfood heel lekker, toch vind ik zelf experimenteren met recepten en ingrediënten nog fijner.
Zoals dit recept met hummus, heel simpel om te maken en het past prima in een Sirtfood dieet.
Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten voor een flink bakje homemade hummus
Dit recept past dus prima in een Sirtfood dieet.
De zelfgemaakte hummus is erg lekker met stengels bleekselderij of repen komkommer. En dat maakt het extra gezond.
Ingrediënten:
- 400 gram uitgelekte kikkererwten
- 1 eetl. tahin
- 1 eetl. olijfolie
- 3 rawitjes (gedroogde pittige pepers)
- bosje peterselie
Bereiding
Het bereiden is echt super eenvoudig. Alle ingrediënten heb ik in mijn hakmolen gedaan tot er een redelijk glad mengsel ontstaat. Heb je geen hakmolen? Je kunt het ook maken door alle ingrediënten te mixen in een blender of in de keukenmachine.
Variatie
Naast de dipsticks (bleekselderij & komkommer) is deze hummus ook heerlijk op een volkoren wrap met rucola en gegrilde paprika. Dit is ook “Sirtfood-proof”, maar vooral lekker en gezond voor iedereen!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter