In deze tijd van het jaar heb ik vaak ook trek in een warme lunch. Vandaag had ik niet zo veel tijd en heb ik van de ingrediënten uit de koelkast een heerlijke quesadilla gemaakt. Een makkelijk en gezond recept voor een snelle lunch dus!
Deze blauwe tortilla’s zien er zo op de foto niet zo heel erg aantrekkelijk uit, al zeg ik het zelf. Het lijkt nu net alsof het aangebrand is, maar dat zijn ze dus niet. En ze zijn heel lekker!
De tortilla’s die ik hiervoor gebruik zijn gemaakt van (blauwe) mais, dus voor mij ook prima te eten. Deze zijn gluten- en lactosevrij. Al is dit recept niet lactosevrij. Of je moet kiezen voor een plantaardige kaas.
Hoe maak je quesadilla?
Ingrediënten voor één persoon:
- 2 kleine mais tortilla’s (ik heb deze blauwe maistortilla’s gebruikt)
- 10 kleine tomaatjes in plakjes
- 10 plakjes courgette
- ¼ paprika klein gesneden
- ½ eetlepel verse pesto
- 2 eetlepels geraspte kaas
Bereidingswijze:
Smeer een dikke laag pesto op een van de twee tortilla’s. Verdeel de groente er overheen, zo plat mogelijk. Bovenop kun je de kaas strooien. Leg vervolgens de tweede tortilla hierop. Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en schuif de tortilla er voorzichtig in. Na een paar minuutjes kun je het geheel keren door een bordje hierop te leggen en het bord en de pan gelijk om te keren. Zo kun je het geheel weer rustig in de pan laten glijden.
Je kunt het aantal ingrediënten ook verdubbelen voor het avond eten of drie keer als je een grote eter bent (of aan tafel hebt).
Eet smakelijk!
PS. Ik heb nog twee tortilla’s liggen, dus morgen ga ik eens aan de slag met een lekkere tuna-melt versie met wat groentjes erbij natuurlijk 😉. Ik denk dan aan tonijn, courgette, rode ui, kappertjes en natuurlijk de kaas. Zo kun je hier eindeloos mee variëren!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter