Een heerlijk en snel recept voor risotto met tuinerwten. Italiaanse rijst met een Nederlands tintje! Ik ben er dol op. Ik gebruikte ook uitgebakken spek, maar in plaats van spekjes kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gebakken champignons of gedroogde tomaten.
Ingrediënten:
- 450 gram diepvries tuinerwten
- 300 gram risotto
- pakje uitgebakken spekjes
- 2 tenen knoflook
- bosje peterselie
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 liter bio groentebouillon
- 2 klonten roomboter (of olijfolie)
Hoe maak je dit recept klaar?
Maak de bouillon klaar en houd die tegen de kook aan. De risotto mag je niet eerst afspoelen!
Maak de risotto als volgt: Eerst even rustig de boter laten smelten en de knoflook twee minuten fruiten. Vervolgens risotto aanbakken op hoog vuur en vervolgens beetje voor beetje de bouillon er bij gieten (gebruik een soeplepel en roer elke keer de risotto goed door). Laat de risotto koken op matig vuur.
Let op, tien minuten voor de risotto gaar is, de diepvrieserwten er bij doen en bak je in een koekenpan de spekjes uit. Na dertig à veertig minuten is de risotto gaar. Proef gerust even eerst 😉
Als het klaar is, meng je de spekjes en strooi je de Parmezaanse kaas en peterselie erover heen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter