Ook dit recept voor een romige spinaziesoep vind je terug in het Allermakkelijkste Kookboek ter Wereld Light. Hier maakten wij onlangs een boekverslag van. Een leuk kookboek met per recept 5 ingrediënten en in 4 stappen klaar.
Hieronder lees je hoe je de spinaziesoep maakt.
Romige spinaziesoep met kokos en zalm
4 personen
Ingrediënten
- 150 gram knolselderij
- 300 gram jonge spinazie
- 800 ml kokosmelk
- 4 plakken gerookte zalm
Hoe maak je deze spinaziesoep?
Haal de harde steeltjes van de spinazie. Was de blaadjes en leg er circa 20 apart. Kook de rest 20 minuten op laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selderij en 500 ml water.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over vier soepkommen.
Voeg daarna de apart gehouden blaadjes spinazie en de in stukjes gesneden zalm toe en dien de soep op.
Eet smakelijk!
Meer informatie over het Het allermakkelijkste kookboek light vind je o.a. bij Bol.com.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Leuke HIIT training voor 60-plussers voor een gezond lijf - 24 april 2025
- Genieten van een heerlijk en gezond havermout ontbijt - 22 april 2025
- Voeding en hooikoorts, wat is juist goed om te eten en wat niet? - 13 april 2025
Laat een reactie achter