Trouwe volgers van ons Instagram- account zullen het misschien gezien hebben; ik had een leeg bordje gefotografeerd en aangegeven dat ik aan het experimenteren was geweest met ‘restjes’ uit de koelkast. Dat levert altijd de leukste creaties op. Ik kan het je echt aanraden om dat ook te doen als je koelkast nog behoorlijk vol is.
Tijdens dit ‘experiment’ ontstond er een heerlijke salade met een combinatie die ik in de winkel nooit bedacht zou hebben. Juist doordat ik overal nog een beetje van in huis had, besloot ik een en ander te combineren. Het is dus echt een heerlijke salade geworden, vandaar dat ik dit toch graag met je deel als een geheel nieuw recept. Wat ons thuis betreft, is dit voor herhaling vatbaar.
Hoe maak je een salade met allemaal restjes?
Je kunt vaak diverse groenten (restjes) prima met elkaar combineren. Bedenk wat de beste optie is per groenten. Kan het rauw gegeten worden, kun je het bakken, of wordt het een combinatie van grillen en bakken? Ook dan kun je er nog een heerlijke salade van maken. Ik heb gekozen voor rauw. Dat kon prima met deze ingrediënten.
Een appel is meestal wel in huis en geeft een salade een extra bite. Net als noten. Om het af te maken, kun je eventueel nog kiezen voor kaas erbij, of je maakt een lekkere dressing.
Hoe heb ik mijn salade gemaakt? (aanrader!)
Ingrediënten voor twee personen
- 150 gram gesneden andijvie
- 2 kleine gekookte bietjes
- 1 kleine venkelknol
- 1 zoete appel
- 100 gram zachte geitenkaas
- 20 walnoten
- Balsamico(creme)
- Walnoten- of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Leestip: Zo gezond zijn bietjes
Bereidingswijze
Het maken van een salade heeft op zich weinig beschrijving nodig, maar ik kan wel vertellen hoe ik het aangepakt heb. Allereerst zette ik naast mijn snijplank alvast twee borden klaar. Daarop heb ik de andijvie verdeeld. Vervolgens heb ik de bietjes gesneden en die als een laag op de andijvie. De venkel snijd je ook in dunne plakken. Let op dat je echt flinterdunne plakjes maakt, dat is het lekkerste voor de smaak. Om dat goed te doen, heb je een goed scherp mes nodig. Sowieso onmisbaar in elke keuken.
Daaroverheen heb ik de appel in kleine stukjes verdeeld, de geitenkaas en walnoten. Als laatste de dressing van de olie, balsamico, zout en peper. Ik heb balsamicocrème gebruikt, omdat ik het leuker vind staan. Maar gewone balsamico kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter