Onze smaak verandert vaak in de herfst. Zelf merk ik dat ik meer trek heb in warme smaken of warm eten. Als we kijken naar de groente uit het seizoen, dan zijn dat onder andere peren en vijgen. Vandaar dit recept van salade met vijgen en peer.
Je kunt dit gerecht als maaltijdsalade eten of als salade naast je stukje wild. Dan kun je de parmaham achterwege laten. Wild hoort natuurlijk ook bij dit seizoen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 gram sla naar keuze
- 125 gram blauwe kaas
- 4-5 verse vijgen
- 1 grote peer
- 75 gram walnoten
- 1 eetl. honing
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. verse citroensap
- peper en zout
- 6 plakjes parmaham
Bereidingswijze
Schil de peer en snijd deze in stukjes. Snij vervolgens de vijgen in kwarten. Meng de olijfolie, citroensap en honing door elkaar en doe er een klein beetje zout en peper bij.
Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en schenk de dressing eroverheen. Verdeel aan het einde nog de plakjes parmaham en de blauwe kaas er over.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter