Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 venkel
- 2 sinaasappels
- 100 gr. verse munt
- 1/2 rode ui
- 2 el. citroensap
- 2 1/2 el. olijfolie
- zout
- peper
- suiker
Bereiding
Verwijder het hart uit de venkel en snijdt het in dunne reepjes. Snijdt vervolgens de ui in tweeën en snijdt dunne reepjes.
Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne schijven. Zorg dat bij het schillen het bittere wit verwijderd wordt. Verdeel de sinaasappels over de borden. Meng de ui en venkel en verdeel het over de sinaasappels. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, wat zout, versgemalen peper en een mespunt suiker. Druppel de dressing over de salade.
Ook lekker met kip:
Breng kippenbouillon (50 ml) net niet aan de kook. Leg 125 gram kipfilet in de bouillon en laat het, afgedekt, 15 minuten zachtjes garen. Scheur de kipfilet in reepjes en laat het afkoelen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter