Met dit warme en zomerse weer wil je niet te lang in de keuken staan. Daarom hebben we voor jou dit heerlijke snelle salade recept. Met quinoa, een paar kleine (biologische) eieren en van die heerlijk zoete cherry tomaatjes, is deze salade lekker, gezond en verantwoord!
Ingrediënten voor 2 personen
-
160 gram quinoa
-
4 kleine of 3 grote eieren
-
2 handjes gemixte salade
-
10 cherry tomaatjes
-
2 takje basilicum
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel balsamico
-
zout en peper
-
theelepel citroensap
Bereiding
Kook de quinoa (zie de verpakking) en de eieren (hardgekookt). Snijd de tomaatjes in tweeën.
Voor de dressing: doe de basilicum, olijfolie, balsamico, citroensap, zout en peper in een hoge kom, waar je met de blender de basilicum fijn maakt. Het wordt een soort slappe pesto.
Mix alles door elkaar en garneer de salade met de in partjes gesneden eieren. Nu lekker genieten in de zon van deze salade met quinoa!
The following two tabs change content below.
Vanessa
Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Anton zegt
Vandaag deze salade gemaakt. Heerlijk! Vanwege een andere gerecht dat ik hierbij serveerde iets minder ei gebruikt. Dat bleek een foutje. De hoeveelheid basilicum was ook iets aan de lage kant voor onze smaak. Maar zeker een aanrader!