Ingrediënten voor 4 personen
100 gr. quinoa
- 200 gr. kidneybonen
- 100 gr. kikkererwten
- 200 gr. witte reuzenbonen
- 300 gr. versgedopte tuinbonen
- 200 gr. sperziebonen
- 200 gr. winterpeen
- 200 gr. gele paprika
- 2 handjes peultjes
- 200 ml. groentebouillon
- 2 tomaten
- 2 el. citroensap
- 4 el. appelazijn
- 4 el. olijfolie
- 3 el. fijngesneden peterselie
Bereiding
Spoel de quinoa af en kook het in de bouillon in 15 minuten gaar. Spoel de kikkererwten, reuzenbonen en kidneybonen af en laat ze uitlekken. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijdt ze in stukken van ongeveer 4 centimeter en kook ze beetgaar in ongeveer 7 minuten. Spoel ze af onder koud water.
Snijd de winterpeen in plakje en halveer deze. Kook ze beetgaar en spoel ze af onder koud water. Blancheer de tuinbonen en pel ze. Snijd de peulen en paprika in dunne reepjes en de tomaten in blokjes. Meng alle ingrediënten, behalve de peulen, door elkaar. Klop van de olie, de azijn en het citroensap een dressing. Maak deze af met zout, peper en wat peterselie. Schep de dressing door de salade en garneer het af met de peultjes.
Genieten maar van deze salade die je het hele jaar door kunt eten.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter