Gemakkelijk en lekker lunchrecept
Als basis voor dit recept gebruik je quinoa, een superfood die ook nog eens erg lekker en gezond is. Quinoa kun je inzetten voor heel veel verschillende recepten, dit keer gebruik ik quinoa als basis voor een lunchsalade van quinoa met granaatappel. De pitjes van de granaatappel zitten vol met goede voedingstoffen, met name antioxidanten.
De granaatappel ontdoen van zijn pitjes is een klein karweitje. In sommige supermarkten kun je al de losse pitjes kopen, het werk is dan al voor je gedaan.
Ingrediënten
- 100 gram quinoa
- 1 granaatappel
- handje cashewnoten
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereiding
- Kook de quinoa (volg de aanwijzingen op de verpakking)
- Ontleed ondertussen de granaatappel en hak de cashewnoten
- Doe de gekookte quinoa samen met de granaatappel en cashewnoten in een diep bord of bakje
- Voeg de Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie toe
Eet smakelijk
Dit heerlijke recept met quinoa met granaatappel is gemaakt door Marischa van revivehealthandbeauty.nl.
Variatie Je kunt ook gepofte quinoa gebruiken. De gepofte quinoa van Nature Crops is nu in de aanbieding bij De online Drogist.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Marischa ter Beek
Laatste berichten van Marischa ter Beek (toon alles)
- Quinoa met granaatappel - 24 februari 2015
- Boerenkool uit de oven met cranberry’s - 21 januari 2015
- Zoete aardappel uit de oven met boontjes - 24 december 2014
Laat een reactie achter