Met een moeder die coeliakie heeft en omdat ik zelf lactose-intolerant ben, viel dit boek van Alexandra Besel, Feest voor iedereen, direct op. En het zijn niet zomaar recepten. De recepten zijn allemaal geschikt voor feestjes, de feestdagen en etentjes met familie en vrienden. Van voorgerecht tot dessert, maar ook sausjes en tussendoortjes.
Kookstijl aanpassen aan iedereen
In dit boek staan allerlei recepten, geschikt om te maken tijdens feestdagen of als er gasten komen eten. Het uitgangspunt is modulair koken. Dat wil zeggen dat er één basisrecept wordt gemaakt en dit wordt aangevuld met allerlei andere kleine gerechtjes. Bij de bereiding gaat men uit van allerlei handige feiten uit de wetenschap.
De auteur Alexandra Besel, geeft zelf al aan dat zij een druk en vol leven heeft en dat het bereiden van eten wel in het schema moet passen. Maar uit alles blijkt de passie voor voeding bij Besel en daardoor is er een grote variatie in recepten en ingrediënten. Dat maakt het wel een interessant boek voor kookliefhebbers die ook gluten-, suiker- en lactosevrij moeten koken.
Mede door de bijzondere ingrediënten. Gelukkig zijn er ook genoeg recepten voor mensen met iets minder passie voor koken… 😉
De verscheidenheid aan recepten komt natuurlijk ook doordat je creatief moet zijn als je glutenvrij, suikervrij en lactosevrij wilt koken/bakken en het ook nog feestelijk moet zijn.
Creatief omgaan met restjes
Besel vindt overigens dat je restjes eten prima opnieuw kunt gebruiken en geeft hier ook diverse tips voor. Niet alleen wat je er mee kunt maken, maar ook hoe je het goed kunt bewaren.
Samen genieten van suiker-, lactose & glutenvrije feestelijke recepten
Wat voor een recepten vind je allemaal in dit boek?
- recept voor mayonaise
- limoncellomojito
- maismuffins
- corgettewafels
- sinaasappel-wortelijs
- dovenetelsoep
- kippastei
- wilde gans met appel en linzensalade
En natuurlijk nog veel meer.
Zoals de paarse-boerenkool-broccoli-salade. Dit levert niet alleen een bijzonder recept op, maar ook een prachtige foto!
Over het boek
Het is een paperback boek, met mooi papier en prachtige foto’s bij veel recepten. Maar niet alle recepten zijn voorzien van foto’s, al spreekt dat dan vaak wel voor zich. Leuk dat alles afgewisseld wordt met artikelen over bepaalde onderwerpen, zoals wildplukken. Hier staan dan ook meteen tips en regels bij waar je aan moet denken.
Ook veel oog voor duurzaamheid en vervuiling van voeding, zoals fruit. Niet alleen in de artikelen tussendoor vind je dit terug, maar ook in de persoonlijke foodfilosofie van Alexandra Besel die je voorin in het boek vindt.
Meer informatie
Titel: Feest voor iedereen
Ondertitel: Samen genieten van gluten-, lactose-, & suikervrije gerechten
Auteur: Alexandra Besel
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Aantal bladzijden: 176
Prijs: € 19,95
Te koop bij o.a. Bol.com
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter