Een tijdje terug schreef ik een review over het ‘Hoe overleef je?’-boek (dat doet me altijd denken aan Hoe overleef je, de populaire puberboeken & gadgets). Nu is er ook een kookboek dat hoort bij dit boek. Hierin vind je meer dan 100 recepten om ziekte te voorkomen en om te keren. Je moet dan vooral denken aan een plantaardig dieet, dus vegan recepten.
De visie van Michael Greger op een gezond leven en de rol van voeding daarin, wordt in dit kookboek nog even kort en krachtig verteld. Maar het gaat vooral om het maken van deze gezonde recepten.
Dr. Greger is een internationaal bekend als arts, voedingsdeskundige en oprichter van de website Nutrionfacts.org. De recepten uit dit boek (gemaakt onder zijn supervisie) zijn gemaakt door Robin Robertson, voormalig chefkok en auteur van meer dan 20 vegan kookboeken.
De 12 dagelijkse voedingsmiddelen
Naast het 100% plantaardig eten heeft Dr. Greger Dagelijks Dozijn samengesteld. Deze zijn natuurlijk terug te vinden in vele recepten. Bij ieder recept staat aangegeven welke van de 12 erin verwerkt is. Vooral de bonen vind ik wel fijn, omdat ik daar toch nog niet zo aan gewend ben. Nu krijg ik veel inspiratie om gerechten met bonen te eten.
De Dagelijkse Dozijn bestaat uit:
- bonen
- bessen
- ander fruit
- kruisbloemige groente
- groene bladgroente
- andere groente
- lijnzaad
- noten/zaden
- kruiden/specerijen
- volkorengranen
- dranken
- beweging
Het item ‘bewegen’ maakte mij wel nieuwsgierig. Wat maakt een chefkok met beweging? Nou oké, het gaat om de kooktechnieken dus. Die staan ook in het boek uitgewerkt 😉
Een greep uit de bijzondere gerechten
Naast bekende en makkelijke recepten, zoals bloemkoolpuree en banaanchocolade smoothie, heb ik een paar hele bijzondere gekozen. Deze hoeven niet gelijk ingewikkeld te zijn hoor. Oh ja de bekende recepten, zijn natuurlijk net weer anders gemaakt dan dat je ze nu maakt.
- gevulde zoete aardappelen, met balsamico-dadelglazuur (die gaan binnenkort bij mij op de bbq)
- rood quinoabrood met gouden jus
- gele dahl met witte waterkers
- rokerige zwarte ogen bonen & mergkool
- bloemkoolsteak met chermoulasaus (ook voor de bbq bij mij)
- sloppy joes (mengsel met jackgruit)
Je ziet het wel al in dit kleine lijstje. Er wordt niet altijd met de meest gangbare producten uit de supermarkt gewerkt. Maar dat mag de pret niet drukken. Online & in speciaalzaken kun je veel vinden. Ik vind het juist leuk als ik weer eens iets nieuws kan uitproberen.
Meer over Hoe overleef je? kookboek
Meer dan 100 recepten om ziekte te voorkomen en om te keren
Auteur: Michael Greger, Gene Stone
Nederlands – Paperback
272 pagina’s | Uitgeverij Passie | mei 2018 | ISBN 9789492847010
Prijs: 29,95
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter