• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Groene linzen met vergeten groenten

Groene linzen met vergeten groenten

Laatste update: 30 december 2019 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Vergeten groente zijn heel populair. Het zijn vaak groente die je eenvoudig in de oven kunt klaar maken. Dit recept heeft de vergeten groente aangevuld met linzen, zodat je een volledige goed vullende maaltijd hebt.

groene linzen

Ingrediënten

  • 4 stuks ‘vergeten’ groenten (bietjes, rettich, koolrabi, knolselderij, wortel, zoete aardappel)
  • 300 gram groene linzen
  • 
4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kop olijfolie
  • 1 kop pompoenpittenolie
  • 
2 koppen rode wijn
  • 
zout, peper

Bereiding

Verwarm de oven/grill voor op 250 graden. Snijd de groenten in kleine stukjes en meng ze door elkaar op een ingevette bakplaat.

Maak een dressing van gelijke delen olijfolie en pompoenpittenolie, zout, peper, 1 teen knoflook en 2 sjalotjes. Giet dit over de groenten heen en zet het geheel onder de grill in de oven (250 graden).

Om het goed gaar te krijgen moet je het ruim een uur in de oven zetten. Tijdens het grillen is het van belang dat je de groenten af en toe husselt en in de gaten houdt of ze niet te zwart worden.

Ondertussen kun je beginnen met het bereiden van de linzen. Snijd een uitje en wat knoflook in kleine stukjes en bak dit in olie tot ze glazig zijn. Doe dan de linzen erbij. Bak ook deze even aan, tot ze er een beetje glazig uitzien.

Giet de rode wijn er in 2 fases bij. Wacht tot de linzen het eerste deel van de rode wijn hebben opgenomen en doe de rest van de wijn er bij.

Als alle wijn is opgenomen, doe je de groentebouillon er bij. Blijf regelmatig roeren. Na ongeveer 45 minuten zijn de linzen klaar. Proef af en toe of de linzen al gaar zijn of niet (dit hangt af van het merk).

Haal de groenten uit de oven als ze zwarte puntjes krijgen. Serveer de linzen op een bord met daarover de gegrilde groenten.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • bloemkool
    Linzensalade met bloemkool en kerstomaten
  • Recept traybake met kip, zoete aardappel en groenten
    Recept | Traybake van kip, broccoli, paprika en…
  • gegrilde paprika salade
    Salade van gegrilde paprika
  • avocado-gezond-gevuld-linzen
    Gevulde avocado met groene linzen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bietjes, knoflook, knolselderij, koolrabi, linzen, olijfolie, pompoenpittenolie, recepten, rettich, rode wijn, sjalotjes, wortel, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Marieke zegt

    13 november 2018 om 14:16

    Aarrggghhh, aan het begin van de tweede zin moet Maar staan, niet Master….

    Beantwoorden
  2. Marieke zegt

    13 november 2018 om 14:15

    Hoi hoi, ik wil dit binnenkort eens gaan proberen, heb namelijk een rettich gekocht, en dan lijkt dit een erg lekker recept. Master, lees ik er overheen, of staat er niet hoeveel bouillon erbij moet?
    Bedankt vast!

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      16 november 2018 om 11:38

      Hallo Marieke

      Inderdaad staat dat er niet bij. Ik denk dat 2 liter bouillon meer dan genoeg is. Zet het geheel onder bouillon als je het afmaakt. Hoe meer bouillon, hoe dunner de soep. Een beetje vrijheid van de kok 😉

      Eet smakelijk,
      Vanessa

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Voordelen bij het slikken van vitamine K
  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept
  • Goede HIIT training voor het verminderen van buikvet​

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven