• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Boeken   Verkiezing voor het Gouden Kookboek

Verkiezing voor het Gouden Kookboek

Gepubliceerd op: 19 september 2015 - Door Sophie | Leestijd ca. 3 minuten

Drie boeken zijn dit jaar genomineerd voor de verkiezing voor het gouden kookboek. Het gouden kookboek is de prijs voor het beste kookboek van de Lage Landen. Dit jaar wordt de prijs voor het eerst uitgereikt. De dag van uitreiking is op 26 oktober 2015. De genomineerden zijn:

  • De mijne is de beste
  • De nomadische keuken
  • Liever Lokaal

De boeken worden beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestaat uit Jonah Freud, Roos Schlikker en Just Enschedé. Jonah Freud is van de Kookboekhandel. Roos Schlikker is journaliste, auteur en kookboekenliefhebster. Just Enschedé is directeur van de stichting De Best Verzorgde Boeken.

Nu nog even de boeken op een rijtje:

1.  De mijne is de beste

De mijne is de besteAuteur: Filip Jans, Jurgen & Sven Campens

Titel: De mijne is de beste

Ondertitel: Hét spaghetti bolognese boek

Inhoud: Nadat er een inleiding is gegeven over hoe spaghetti is ontstaan, volgen er twintig bijzondere recepten ervan. Aan alle recepten gaat een verhaal van de maker vooraf. Zo heeft elk recept zijn eigen ‘kok’ en ook zijn eigen verhaal.

De ‘koks’ verschillen allemaal van elkaar, van een echte tuinier die met verse ingrediënten een bolognese saus ontwikkelt tot een chef van een restaurant. De recepten zijn makkelijk te bereiden doordat de recepten zo duidelijk zijn beschreven.

De schrijvers van dit boek zijn tevens eigenaar van het Brusselse Cafe Monk, wat bekend staat om haar spaghetti. De liefde voor spaghetti komt in dit boek dus echt goed naar voren!

Lees meer over De mijne is de beste of bestel het boek bij bol.com

2. De nomadische keuken van Raïnaraï

De nomadische keukenAuteur: Laurent Med Khellout

Titel: De nomadische keuken van Raïnaraï

Ondertitel: Vegetarisch & Vis

Inhoud: Het originele kookboek staat vol met vegetarische en visgerechten uit de nomadische keuken van Algerije. De auteur heeft een restaurant genaamd Raïnaraï en daar zijn de gerechten ook op gebaseerd.

Med Khellout is niet alleen auteur en eigenaar, maar ook chef! Hij heeft iets met het getal zeven en daarom bestaat zijn boek ook uit zeven hoofdstukken. Ieder met een eigen thema: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier.

Hij is trots op zijn afkomst en wil daarom ook graag de nomadische cultuur met andere delen. In het boek staan niet alleen heerlijke recepten, maar ook prachtige foto’s van de nomadische cultuur.

Lees meer over De nomadische keuken van Raïnaraï of bestel het boek bij bol.com

3. Liever lokaal

Liever lokaalAuteurs: Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn

Titel: Liever lokaal

Ondertitel: 365 dagen per jaar

Inhoud: De meeste kookboeken geven ingrediënten aan die je in de winkel kan krijgen. Maar is het niet veel gezonder en duurzamer om te kijken wat het land en de natuur te bieden heeft?

Dit hebben de auteurs helemaal voor je uitgezocht. Ze hebben het zelfs zo goed uitgezocht dat je elke dag een recept kan uitzoeken. Zo eet je duurzaam, lokaal en volgens de seizoenen!

Lokaal eten is niet alleen duurzamer, maar ook zorgt het voor een verbetering van de biodiversiteit, heeft het vaak meer smaak en nog meer andere voordelen. De auteurs hebben allemaal wel iets met dit onderwerp, de ene is initiatiefnemer van Slow Food Texel, de andere heeft een voorliefde voor Slow Food en Zanderink is bioloog en houdt zich bezig met de biodiversiteit. De recepten zijn origineel en voor iedere thuiskoker makkelijk te bereiden.

Lees meer over Liever lokaal of bestel het boek bij bol.com

Misschien vind je dit ook interessant:

  • De winnaar van het Gouden Kookboek, met bijzonder spruitjesrecept
    De winnaar van het Gouden Kookboek, met bijzonder…
  • Kookboek van het jaar bij de DWDD
    Kookboek van het jaar bij de DWDD
  • Kookboek met kiprecepten. Kip, kip en nog eens kip
    Kookboek met kiprecepten. Kip, kip en nog eens kip

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: beste kookboek, duurzaam, genomineerd, Gouden verkiezing, koken, lokaal, nomadisch, spaghetti, verantwoord

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven