• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
Je bevindt je hier: Home   Goed eten & koken   Voedingstrends 2015

Voedingstrends 2015

Laatste update: 29 november 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Luisteren naar de trends voor 2015 is altijd erg interessant. Zeker als het gaat om de voedingstrends van 2015! Ik mocht bij een presentatie van Anneke Ammerlaan zijn. Deze sessie werd georganiseerd door La Place in de V&D nieuwe stijl van Leiden. Erg leuk en inspirerend!

Hieronder heb ik een paar van haar trends uitgewerkt, gevolgd door de richting die La Place uitgaat.

lunch-sessie-trends-2105

Voedingtrends voor 2015 volgens Anneke Ammerlaan

Allereerst is het goed om aan te geven dat duurzaamheid van voeding wordt steeds belangrijker. Dit is al enkele jaren een food trend en die ontwikkelt zich steeds verder. Zo hoeven we niet iedere dag meer vlees te eten, het draait om eco boven ego.

  • Vegetarisch of clean eten; authentieke smaken, dus niet vegetarische producten gebruiken om de smaak van niet vegetarisch eten over te nemen. Voorheen was kaas vooral de vervanger van vlees. Dat is niet meer. Oosterse smaken, zoals Japan’s en Chinees, zullen veel meer in de keuken komen. Geen ‘rommel’ meer erover, maar clean eten.
  • Veel meer paddestoelen; We hebben genoten van een heerlijke burger van oesterzwammen bij La Place. Anneke gaf aan zelfs krokante paddestoelen te hebben gegeten.
  • Vrije keuze voor gluten-, lactose- of suikervrij eten; niet omdat er een intolerantie is, maar omdat mensen graag eten zonder deze ingrediënten. Het wordt een leefstijl (is het al aan het worden).
  • Slow carb; langzame koolhydraten of te wel slow carb. Het is heel eenvoudig te onthouden, alles in een velletje. Van fruit in de schil, tot bonen of quinoa met een velletje er omheen.
  • Goede spijsvertering; het boek De mooie voedselmachine is nog maar het startpunt. We willen ons goed voelen en eten zodat we ons zo blijven voelen.
  • Levende groentes; dat klinkt heel spannend, maar vooral kiemgroente en zuurkool werden genoemd als levende voeding. Kefir en Komboecha (o.a. te vinden bij Healty Eats) komen hier ook om de hoek kijken. Deze groentes blijven doorgaan, zodra ze niet boven de 42 graden zijn verwarmd.
  • Minder is meer; minder ingrediënten met meer smaak in z’n totaal. We gaan smaken herontdekken. Zo zullen we meer bittere smaken gaan eten. Een oude spreuk: Bitter in de mond, houdt het hart gezond. De spruitjes winnen al aan z’n populariteit.
  • Minder superfoods; het eten van superfoods wordt minder. Het worden gewoon gezonde foods. Daarbij kennen we ze veel al en zijn ze al gewoner, zoals de zoete aardappel en quinoa.
  • Bereiding is onderdeel van de smaak; zoals je best doen voor het kweken van groente in je eigen moestuin. Het meer je best doen voor een maaltijd hoort bij de nieuwe smaakbeleving.
  • Lokaal eten; bij de boer in de buurt kun je goed eten halen. Dit zal de trend worden, boven biologisch (die kun je niet in de ogen kijken).

Ontwikkelingen bij La Place

La Place gaat steeds verder in het vinden van pure natuurlijke gerechten. Zo hadden ze heerlijke mooie vruchtendranken staan, die als alternatief worden verkocht voor frisdrank. Ze willen het uit het restaurant verwijderen.

Ze gaan ook ver in het hergebruik van ingrediënten (cradle-to-cradle). Zo hebben we dus een oesterzwammen burger gekregen, waarbij een mooi proces vooraf plaats vond. De koffieprut die overblijft in de restaurants worden opgehaald door de groenteboer en naar een lokale oesterzwammenkweker gebracht. Op die prut groeien de zwammen voor de heerlijke burgers.

Verder maken ze niets meer uit pakjes en zakjes, maar 100% natuurlijk. Er wordt geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke kleur, geur en smaakstoffen. Alles wordt dagvers en huisgemaakt. Ze halen zoveel mogelijk uit de regio. De lokale trend zet hier dus ook door!

limonade-ipv-frisdrank

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Eieren uit een ronde kippenstal
    Eieren uit een ronde kippenstal
  • Trends 2022 | Voeding, gezondheid en leefstijl
    Trends 2022 | Voeding, gezondheid en leefstijl
  • Trends in 2016 rond voeding en een gezonde leefstijl
    Trends in 2016 rond voeding en een gezonde leefstijl

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: hype, lokaal, paddestoelen, pakjes en zakjes, superfoods, trends 2015, vers

Lees Interacties

Reacties

  1. Marvin Stroop zegt

    1 december 2014 om 16:50

    Beste mensen,

    Op dit moment ben ik bezig met een verdiepende opdracht voor school.
    Het thema dat ik aan het onderzoeken ben is Gezond leven.
    Zouden jullie mijn Enquête willen invullen. Hier help je me enorm mee;)

    https://nl.surveymonkey.com/s/YMRM2YS

    Bedankt alvast!.

    Groet,

    Marvin Stroop

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Afvallen of op gewicht blijven tijdens de overgang?
  • Hoe maak je een gezonde smoothiebowl?
  • 21 voedingsmiddelen die je juist niet in de koelkast moet bewaren
  • Inleiding tot chronische stress: 13 tips tegen chronische stress
  • 6 Makkelijke manieren om meer calorieën te verbranden

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven