Frittata is altijd een lekkere en makkelijke maaltijd. De laatste tijd delen we daarom hier wat meer frittata gerechten, is het je al opgevallen? 😉
Ik maak frittata graag in het weekend, omdat het gewoon super smakelijk is en heel makkelijk te maken. En lekker voor jong en oud. Eigenlijk kun je er van alles in stoppen wat je nog in de koelkast hebt liggen, zoals groenten. Het ziet er gewoon gezellig uit om dit op tafel te zetten toch? Zeker als je het bakt in een ronde vorm. Zo lijkt het net een taartje!
Hoe heb ik deze frittata gemaakt?
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 eieren
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 2 punt paprika’s
- 3 bosuitjes
- 1/2 bakje verse Italiaanse kruiden
- 50 gram crème fraiche
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram geraspte pardano kaas
Extra nodig: (ronde ovenschaal) en een velletje bakpapier.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de uien en knoflook. Snijd de courgette en de puntpaprika in kleine stukjes.
Fruit de uien en knoflook in de olijfolie in de koekenpan.
Voeg na 2 – 3 minuten de courgette en paprika toe.
Snijd de bosui in stukjes. Voeg als laatste de bosui toe.
(Ik snijd alles makkelijk – en zonder elektra – in mijn hakmolen met trekkoord).
Snijd de Italiaanse kruiden fijn.
Klop de eieren op in een kom en voeg daarna de kruiden en kaas toe.
Leg ondertussen een velletje bakpapier in de ovenschaal.
Doe de gebakken groente in de schaal. Verspreid hierover het eiermengsel en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het is klaar als het ei gestold is.
Lekker met een stukje vers (volkoren) stokbrood.
Eet smakelijk!
PS Heb je vragen over dit recept? Vraag het gerust hieronder.
PS2 Zie ook mijn recept frittata met zoete aardappel en spinazie
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter