Sausjes uit pakjes of zakjes, dat doe ik niet meer. Daardoor heb ik geen tijden stroganoffsaus gegeten. Deels omdat ik niet zo’n sausjesmens ben, maar ook omdat ik dacht dat het heel ingewikkeld was. Niet dus!
Ga jij zelf ook stroganoffsaus maken?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 gesnipperde uien
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 ml. creme fraiche
- 1 klontje roomboter
Bereiding
Fruit de uitjes in een koeken- of hapjespan in de boter. Snij vervolgens de champignons door de midden. Als de uitjes lekker zacht zijn, dan kun je de champignons er bij doen. Bak het geheel zo’n 5 minuten, tot alles lekker zacht is. Voeg de eetlepel tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten. Voeg als laatste de creme fraiche toe en roer alles goed door elkaar. De saus is in een minuut of vijf heerlijk warm.
Zoals op de foto, heerlijk met snijbonen en een goedgevulde rijst met granen!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter