Vroeger vond ik het lekker, een kant-en-klare tonijnsalade. Maar nu ik weet hoeveel lekkerder zelfgemaakte salade is, eet ik geen salade uit een bakje. De verhouding tonijn – mayonaise is m.i. toch erg scheef. Tonijn is zo lekker. En een tonijnsalade maken is prima zelf te doen!
Let op als je tonijnstukken koopt dat je wel tonijn koopt die met beleid of liever nog de hengel gevangen is. Anders worden er ook nog andere dieren gevangen, die het niet overleven.
De basis voor zelfgemaakte tonijnsalade
- 1 blikje tonijnstukken in olijfolie
- handje cherrytomaatjes
- 1 gekookt (biologisch) ei
- 8 kleine augurkjes
- 10-12 kappertjes
- 10 blaadjes basilicum
- zout en peper naar smaak
Snij alle ingrediënten klein en geniet met een stukje brood of op een toastje. Ook lekker als lunchsalade.
Variatie kun je doen met een klein beetje mayonaise, rode paprika, zilveruitjes en … Heb jij nog leuke tips ? Deel ze hieronder.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter