We kennen allemaal de rauwe en gekookte wortels. Maar er is meer! Afgelopen zomer heb ik wortels uit de oven ontdekt. Deze week ga ik nog een stapje verder. Ik heb de worteltjes voorzien van een soort korstje.
Ingrediënten
- bos wortelen
- boekweitmeel of ander gezond meel
- twee tot drie eetl. olijfolie
- theel. (keltisch) zeezout
- 1/2 theel. peper
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. chilipoeder
- evt. schepje honing naar smaak
Bereiding
Was de wortels goed schoon en verwijder het loof. Doe de wortels in een schaal. Maak van de overige ingrediënten (m.u.v. de honing) een marinade in een separate kom. Doe deze marinade bij de wortels en meng het geheel goed. Zodat alle wortels bedekt zijn met de marinade. Verdeel de wortels & marinade over de bakplaat met bakpapier en zet het zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
We zijn benieuwd hoe jij je wortels eet. Laat hier onder jouw tips achter.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter