We hebben heel lekker vlees ontvangen van vleesthuisbezorgd.nl om te testen voor Kerst. Dit recept is met hertenbiefstuk. De biefstuk is heel eenvoudig met peper en zout gebakken. De groente er naast maken het totaal een feestje. Het is een variant op een klassiek gerecht van hertenbiefstuk met stoofperen met Kerst.
Het vlees van thuisbezorgd.nl is van top kwaliteit. Ze noemen het zelf vlees van horecakwaliteit. Een stempel die lastig te meten is, maar de ervaring is heel erg goed!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hertenbiefstukken
- 1 koolraab
- 1 knolselderij
- 4 paarse wortelen
- verse tijm
- olijfolie
- roomboter
- zout & peper naar smaak
- 4 tenen knoflook
- gare stoofperen
Bereiding
Haal het vlees uit de koelkast en zorg er voor dat deze op kamertemperatuur komt. Doe zout en peper naar smaak op de biefstuk.
Snij de groente in kleine blokjes. Kook of stoom de groente beetgaar. Haal de groente uit de pan en verwarm een flinke scheut olijfolie in een wok. Pers de knoflook en bak deze als eerste 1 minuut in de olie. Doe alle groentes in de pan en wok dit een minuut of 10.
Verhit een klont roomboter in een koekenpan. Bak de biefstuk twee tot drie minuten op hoog vuur. Blijf het vlees continue keren. Daarna kun je het vlees nog even verder laten garen op laag vuur. De biefstuk is gaar op het moment dat de buitenkant dicht is en de binnenkant nog een beetje rood. Dat is naar persoonlijke smaak. De een wil roder vlees dan de ander.
De inspiratie voor de groente kreeg ik uit het boek: Stadswild, leven als een oermens in de stad.
Genieten maar!
PS de stoofperen heb ik gekookt in een grote pan water met een scheut rode wijn, twee kaneelstokjes en een paar druppels frambozenstevia.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter