Eieren zijn heel gezond. Met mate natuurlijk. Daar heeft Isabelle al een paar mooie blogs over geschreven. Maar hoe kook je nu het perfecte ei?
Hoe maak je een perfect gekookt ei?
Stap één: Plaats de eieren in een pan met koud water. Zorg voor een 2 cm water boven de eieren. Wil je jouw ei makkelijker pellen? Doe dan een scheutje azijn in het water.
Stap twee: Plaats de pan op hoog vuur.
Stap drie: Wanneer het water begint zachtjes koken rond de eieren, haal de eieren van het vuur en zet het op een andere pit of op het aanrecht.
Stap vier: Kies de duur voor jouw perfecte ei:
- 3 minuten: het wit is zacht en licht slijmerig. De dooiers zijn volledig vloeibaar.
- 4 minuten: het wit is gebonden, maar zeer. De dooiers zijn nog steeds vloeibaar, maar een beetje meer solide.
- 5 minuten: het wit is zacht maar stevig. Dooiers zijn glad en pudding-achtig.
- 10 minuten: het hele ei is hard, maar dooiers zijn nog steeds romig.
- 15 minuten: en geheel solide, hardgekookt ei, goed om te snijden voor op je boterham of salade.
Na het koken, dompel de eieren een minuut in ijskoud water. Even schillen en je perfecte ei is klaar!
Houdbaarheid van eieren
Verse eieren zijn natuurlijk het lekkerst, maar hoe weet je of een ei vers is?
Doe je ei in een pan met water en controleer het volgende:
- Ligt het ei op de bodem van de pan -> 100 procent vers
- Met een hoek opgeheven -> ongeveer een week oud, prima eetbaar
- Staand op een punt -> een paar weken oud, snel opeten
- Drijvend op het water -> super oud, niet eten!
Bron: Greatiest
Fotocredits: girl_onthe_les
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter