We hebben een gezonde(re) variant gemaakt van deze ‘guilty pleasure’. We hebben zoveel mogelijk gezonde ingrediënten gebruikt, maar taart blijft natuurlijk taart. Maar het is zeker genieten!
Slechts zes ingrediënten en eenvoudig te bereiden!
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram ongezouten roomboter
- 300 gram palmsuiker
- 6 eieren
- 100 gram speltbloem
- 150 gram frambozen
Lees hier hoe gezond frambozen zijn.
Bereiding
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Mix de overige ingrediënten tot een mooi beslag, (met uitzondering van de frambozen)
- Schep de gesmolten chocolade door het beslag
- Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het geheel over in de springvorm
- Bak de taart ca. 40 min. in het midden van de oven.
- Doe na 20 minuten de helft van de frambozen in de taart – als het nog net zacht is.
- Als de taart uit de oven komt, kun je de laatste in en op de taart doen.
- Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.
We hebben nog meer heerlijke taartrecepten op onze website staan, dus voldoende inspiratie!
The following two tabs change content below.
Vanessa
Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Sandra zegt
Was een heerlijke taart, bedankt voor het delen. Ik heb 200 gr palmsuiker gebruikt en dat vonden we als gezin nog te zoet.
Vandaag weer gemaakt en iets anders geprobeerd:180 gr. palmsuiker & i.p.v. boter heb ik Griekse yoghurt gebruikt (ook 200 gr), dat was anders lekker: fris/zuur en steviger.
Sandra zegt
O ja, ik heb ook tot nu toe alleen 2 eieren gebruikt i.p.v. 6.
Vanessa zegt
Leuk om te lezen dat je zo aan het experimenteren bent met dit recept! Geeft mij ook weer inspiratie
Tolllina Nauta zegt
Hoi Vanssa, waarom gaan er zoveel eieren in? 6 is toch best veel lijkt mij, of voor de luchtigheid, dat je sneller vol raakt?
Want zonder de eieren die ik vergeten was, was ie niet echt machtig, (beetje) maar wel superlekkerrrrrr
Vanessa zegt
We hebben het recept aangeleverd gekregen, de exacte reden ken ik dus niet. Maar denk dat het inderdaad voor de luchtigheid is. En voor de voedingsstoffen…
Tolllina Nauta zegt
Oo ik zie dat ik de eieren vergeten was erin! Nooit gelezen, stom hé?
Vollgende keer gaan de eieren erin, ik maak m nog 2x deze week!
Tolllina Nauta zegt
Hij was Superlekker! Ik had 250 gr Palmsuiker erin, kon nog wel minder dacht ik, maar zooooo lekker!
Ik had de helft aan mijn sportdietiste gegeven en de rest zelf opgegeten, had ‘grote frambozen, echt lekker, ze waren wat prijzig, maar diepvriesframbozen ja die kunnen wel in t deeg halverwege maar vers is toch t lekkerst!
Echt een Quilty Pleassure, en je hoeft je geen zorgen om lijn te maken, dit blijft mn favoriet!!!!
Ada zegt
Ziet er heerlijk uit, maar hoeveel speltbloem en suiker moet er in?
Vanessa zegt
Hallo Ada,
Dank voor je opmerkzaamheid. Ik heb het toegevoegd.
Veel bakplezier!
Vanessa