Gek op bloemkool? Wil je er eens iets anders mee maken? Probeer dan zeker mijn recept voor crunchy bloemkool. Je kunt er ook met scoren als je een etentje hebt!
Ingrediënten per persoon
- 100 g bloemkoolroosjes
- 1 ei
- 70 g speltbloem
- 1 el olijfolie
- 2 tl kurkuma
- 2 takjes peterselie
- 2 tl knoflookpoeder
- paneermeel
Bereiding
Was en snijd de roosjes van de krop bloemkool. Kook de roosjes ongeveer 3/5 minuten, ze moeten een klein beetje gaar zijn. Laat de roosjes uitlekken. Je gaat nu de peterselie in kleine stukjes hakken en dit doe je in een kom. Hier voeg je de knoflookpoeder, kurkuma en de bloem bij. Meng alles door elkaar zodat de kruiden geheel door de bloem heen zitten.
Klop het ei los in een kommetje en vervolgens zet je ook een bakje met paneermeel klaar. Je gaat als volgt te werk:
- eerst pak je een stukje bloemkool en deze haal je door het meel heen
- voorzichtig afkloppen zodat de losse meel eraf valt
- Je haalt de bloemkool nu door het ei en
- vervolgens door de paneermeel
Dit herhaal je tot alle stukjes bedekt zijn. Je bakt de roosjes in ongeveer 15/20 minuten klaar, het verschilt een beetje met de grootte van de stukjes. Als ze een bruine kleur krijgen aan alle zijdes zijn ze klaar, draai ze dus geregeld om en let goed op dat het niet aanbrandt.
Eet smakelijk!
—–
Wil je meer lezen over en van onze gastblogger Annemiek, bekijk haar profiel dan hieronder.
Bekijk nog meer heerlijke recepten met bloemkool op onze site.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Bert zegt
Kun je dit gerecht ook frituren in zonnebloemolie?
Alarda zegt
Misschien stomme vraag, maar waar bak je ze in?
Vanessa zegt
Hallo,
Volgens mij bak je ze in de olijfolie. Ik zal het even aan onze blogger vragen.
Groetjes,
Vanessa
Annemiek zegt
Hay Alarda,
Het is helemaal geen domme vraag hoor! Je bakt ze inderdaad in een klein scheutje olijfolie!
Liefs
Annemiek