• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Crunchy bloemkool

Crunchy bloemkool

Laatste update: 31 augustus 2019 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Gek op bloemkool? Wil je er eens iets anders mee maken? Probeer dan zeker mijn recept voor crunchy bloemkool. Je kunt er ook met scoren als je een etentje hebt!

crunchy-bloemkool

Ingrediënten per persoon

  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 1 ei
  • 70 g speltbloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 takjes peterselie
  • 2 tl knoflookpoeder
  • paneermeel

Bereiding

Was en snijd de roosjes van de krop bloemkool. Kook de roosjes ongeveer 3/5 minuten, ze moeten een klein beetje gaar zijn. Laat de roosjes uitlekken. Je gaat nu de peterselie in kleine stukjes hakken en dit doe je in een kom. Hier voeg je de knoflookpoeder, kurkuma en de bloem bij. Meng alles door elkaar zodat de kruiden geheel door de bloem heen zitten.

Klop het ei los in een kommetje en vervolgens zet je ook een bakje met paneermeel klaar. Je gaat als volgt te werk:

  • eerst pak je een stukje bloemkool en deze haal je door het meel heen
  • voorzichtig afkloppen zodat de losse meel eraf valt
  • Je haalt de bloemkool nu door het ei en
  • vervolgens door de paneermeel

Dit herhaal je tot alle stukjes bedekt zijn. Je bakt de roosjes in ongeveer 15/20 minuten klaar, het verschilt een beetje met de grootte van de stukjes. Als ze een bruine kleur krijgen aan alle zijdes zijn ze klaar, draai ze dus geregeld om en let goed op dat het niet aanbrandt.

Eet smakelijk!

—–

Wil je meer lezen over en van onze gastblogger Annemiek, bekijk haar profiel dan hieronder.

Bekijk nog meer heerlijke recepten met bloemkool op onze site.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Linzensalade met bloemkool en kerstomaten
    Linzensalade met bloemkool en kerstomaten
  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • Bloemkool stamppot zonder aardappelen
    Bloemkool stamppot zonder aardappelen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bijgerecht, Bloemkool, diner, recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Bert zegt

    6 juni 2020 om 15:15

    Kun je dit gerecht ook frituren in zonnebloemolie?

    Beantwoorden
  2. Alarda zegt

    30 maart 2016 om 10:52

    Misschien stomme vraag, maar waar bak je ze in?

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      30 maart 2016 om 21:36

      Hallo,
      Volgens mij bak je ze in de olijfolie. Ik zal het even aan onze blogger vragen.

      Groetjes,
      Vanessa

      Beantwoorden
    • Annemiek zegt

      30 maart 2016 om 21:43

      Hay Alarda,

      Het is helemaal geen domme vraag hoor! Je bakt ze inderdaad in een klein scheutje olijfolie!

      Liefs
      Annemiek

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven