• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept: zelf bladerdeeg maken, een gezonde keuze!

Recept: zelf bladerdeeg maken, een gezonde keuze!

Laatste update: 21 mei 2021 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 1 minuut

Kant-en-klare bladerdeeg is vaak erg vet. Dat is  jammer, aangezien je zoveel lekkere gerechten kan maken met bladerdeeg! (zie bijvoorbeeld deze hartige taart met spinazie, geitenkaas en paprika).

Dus waarom maak je niet gewoon je eigen bladerdeeg? Een stuk gezonder! Hieronder vind je mijn recept voor het zelf maken van bladerdeeg.

Recept, zelf bladerdeeg maken

Ingrediënten;

  • 250 g bio tarwebloem
  • 1 dl lauw water
  • 1 ei
  • 1,5 lepel olie (koolzaadolie)

Bereiding;

Zeef de bloem boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en hier giet je het water, het ei en de olie in. Je mengt het geheel heel voorzichtig door elkaar. Leg het kleverige deeg op een schoon aanrecht en je kneed het nu goed door tot het niet meer plakt en het mooi glad is.

Dan bestrooi je een bordje met wat bloem, je smeert het deeg in met een beetje olie en laat het op het bordje een half uur rusten op kamer temperatuur.

Nu kun je het bladerdeeg gaan gebruiken!

—

Dit is weer een recept van onze gastblogger Annemiek Eekelder. Zij heeft ook een eigen facebookpagina met veel gezonde en lekkere recepten. 

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hartige taart met verse spinazie
    Hartige taart met verse spinazie
  • Recept hartige plaattaart
    Plaattaart met spinazie en feta
  • hartigetaart-spinazie-paprika-geitenkaas
    Hartige taart met spinazie, paprika en geitenkaas
  • spinazie-feta-pakketje1
    Spinaziepakketjes uit de oven a la Amber Alberda
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bladerdeeg, makkelijk, recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma zegt

    2 november 2020 om 14:58

    hallo hoeveel kolydraten en vetten zitten in het bladen deeg?

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      4 november 2020 om 21:52

      Je kunt uitgaan van ongeveer 23 gram vet en 37 gram koolhydraten per 100 gram bladerdeeg.

      Beantwoorden
  2. Shannon zegt

    20 oktober 2020 om 23:34

    Kun je de bloem door meel vervangen?

    Beantwoorden
  3. Lynn zegt

    28 juli 2017 om 19:50

    Ik wil kleine taartjes maken zo cupcake formaat, hoeveel zou ik er hiermee kunnen maken ?

    Beantwoorden
  4. Marjolein zegt

    29 november 2016 om 22:50

    Kan je ipv tarwebloem ook boekweitmeel of een andere glutenvrije meel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      30 november 2016 om 10:42

      Hi Marjolein

      ik heb het zelf niet geprobeerd en zal het aan Annemiek vragen. Maar volgens mij is het een kwestie van proberen 😉

      Beantwoorden
      • Tinneke zegt

        18 september 2019 om 10:50

        Hoi,
        Is dit bladerdeeg ook geschikt voor worstenbroodjes te maken?
        Grtj
        Tinneke

        Beantwoorden
    • Annemiek zegt

      30 november 2016 om 20:57

      Hay Marjolein,

      Ja dat gaat, ik doe het ook wel eens met ander deeg! Gewoon even proberen wat jij het prettigst vind om mee te werken

      Beantwoorden
      • Lesley zegt

        18 november 2020 om 13:13

        Voor hoeveel gram bladerdeeg is dit?

        Beantwoorden
  5. Dj zegt

    29 november 2016 om 09:55

    Hoi.

    Kun je het deeg ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Annemiek zegt

      30 november 2016 om 21:01

      Hay Dj,

      Ik heb het deeg zelf nog nooit ingevroren, dit zou je even moeten uit testen!

      Beantwoorden
  6. Esther zegt

    11 oktober 2016 om 06:58

    Hoi hoeveel calorieën bevat het deeg?

    Beantwoorden
    • Annemiek zegt

      18 oktober 2016 om 17:02

      Hay Ester,

      250 g van het bladerdeeg bevat 865 kcal.

      1 portie ongeveer 45 g is 170 kcal.

      Liefs,
      Annemiek

      Beantwoorden
  7. jolande zegt

    12 juli 2016 om 08:00

    Wil nogvgezonder gaan leven, dit is de mogelijkheid om samen recepten tedelen!
    tr

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Hoe een sterke romp je rugpijn kan verminderen
  • “5 kilo afgevallen door chiazaad!”
  • Het is toch maar een klein koekje?
  • Wat is het verschil tussen witte en gele natuurazijn?
  • Mijn leven na een psychose

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven