Wil je eens wat anders als ontbijt? Maak dan een Apple Pancake! Een appelpannenkoek met zelfgemaakte muesli is een heerlijke, gezonde en goed vullende maaltijd in de ochtend. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten appelpannenkoek
Dit recept is trouwens voor 2 tot 4 kleine morning apple pancakes!
- 100 volkoren speltmeel (glutenvrij; amandelmeel of havermout)
- 150/200 ml water
- 20 g gedroogde blauwe bessen (of evt rozijnen)
- 1 appel
- 1 el muesli
- 1 tl honing
- 1 tl kaneel
- 10 g roomboter
Bereiding
Was de appel en verwijder het klokkenhuis. Snijd de appel in kleine stukjes. Verwarm de roomboter in de pan en leg hier de appel in, laat ze ongeveer 10/15 minuten op een laag vuurtje staan. Regelmatig omkeren.
Meng ondertussen het water met het meel tot het door elkaar is opgenomen. Bak de pannenkoeken in ongeveer 5 minuten gaar (tot beide kanten bruin zijn).
Als de pannenkoek klaar is, leg je deze op je bord. Je wast nu eerst de bessen, deze verdeel je met de appel, de muesli, de honing en kaneel over de pannenkoek. Eet smakelijk!
—
Met dank aan Annemiek van MOOI gezond voor dit gezonde recept. Zie haar profiel hieronder.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter