Afgelopen zomer hebben wij genoten van heerlijke zalmspiezen met salsa verde. Maar je kunt natuurlijk in ieder jaargetijde van dit heerlijke gerecht genieten. Dit is een vrij eenvoudig gerecht om te maken, maar zeker een succes als je een dinertje organiseert.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalm-moten
- 2 bosjes verse peterselie
- 2 bosjes verse koriander
- 3 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels olijfolie
- geraspte schil en sap van 1/2 citroen
- 1 theelepel geroosterd komijnzaad
- 1 teen knoflook
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Snij de kruiden heel fijn. Daarvoor kun je een blender of keukenmachine gebruiken. Voeg het citroensap en -rasp toe, net als de knoflook en komijnzaad. Marineer de zalm met dit mengsel. Laat het minimaal een half uurtje intrekken. Het liefst een hele nacht.
Meng de yoghurt door de salsa verde en zet het in de koelkast tot je zalm klaar is.
Gril de zalm op de barbecue (op natte houten spiesen) of in een grillpan in 5 tot 10 minuten gaar.
Lekker met een salade of gestoofde worteltjes.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
R. Kuijper zegt
De moeilijk te verkrijgen WILDE zalm is nog aanvaardbaar. De meest voorkomende zalm is de KWEEKZALM (uit de aqua-cultuur dus) en die is ingeschaald als zijnde kankerverwekkend wegens de aanwezigheid van antibiotica, anti-aangroeimiddelen, groeihormonen en de kleurstof astaxantine. Deze zalm leeft in een concentratieomgeving en moet dus op vele wijzen worden ‘beschermd’. (Bron: TTAC – The Truth About Cancer).