In onze nieuwe woning ben ik weer enthousiast verder gegaan met het bedenken van nieuwe recepten. Zoals deze gezonde maaltijdsalade met garnalen. Erg lekker en zeer voedzaam!
Ingrediënten:
(voor 1 persoon)
- 100 g ijsbergsla
- klein stukje komkommer
- een halve avocado
- 10 g lente ui
- 4 zongedroogde tomaten (home made)
- 30 g feta kaas
- (ongeveer) 10 gepelde garnalen
- 1 el mais
- 1 tl rozijnen
- 4 (berg)vijgen
- 1 tl dille
Hoe maak je deze maaltijdsalade met garnalen klaar?
Verwarm olie in een pan. Leg hier de garnalen in en bestrooi deze met dille. Bak de garnalen in 10 minuten gaar. Was de sla, lente ui en de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Leg dit samen in een kom. Voeg de zongedroogde tomaten + 1 el van de olie die hierbij in het potje zit.
Verkruimel de feta kaas en strooi deze over de salade. Snij de bergvijgen in plakjes en verdeel deze samen met de rozijnen en de mais over de salade. Als de garnalen klaar zijn voeg je deze er als het laatste bij.
Eet smakelijk!
(Red) Dit heerlijke en gezonde recept hebben wij van Annemiek! Ze heeft nog veel meer gezonde recepten op haar Facebookpagina Mooi Gezond staan.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter