Er zijn verschillende koolsoorten, waaronder groene kool. Dit is een gezonde groente, net zoals eigenlijk alle koolsoorten, maar waarom eigenlijk?
Allereerst door de voedingswaarde die er in zit, groene kool bevat bijvoorbeeld zowel vitamine C als vitamine K. Daarnaast verminder je de kans op hart- en vaatziekten door het eten van kool. Kool vermindert ook de aanmaak van kankercellen. Aangeraden wordt om een aantal keer per week een koolsoort te eten, in gevarieerde gerechten.
Ik heb hier een lekker groene kool stamppot recept voor je, gezond en eenvoudig te bereiden!
Ingrediënten
Voor 1-2 personen
- 250/300 gram aardappels
- 175 gram groene kool
- 3 (grote) witte champignons
- 2 uien
- 10 gram roomboter
- 2 eetlepels kidneybonen
- 25 ml amandelmelk
Bereiding
Schil de aardappels en halveer ze. Leg ze in een pan met een klein laagje water en kook de aardappels in 10 – 15 minuten gaar.
Verhit de roomboter in een klein pannetje. Hak de ui fijn en voeg deze bij de roomboter.
Zet het vuur laag en laat dit op staan totdat je de stamppot zo goed als klaar hebt (25 – 30 minuten), roer het regelmatig door.
Was de groene kool en snijd deze in kleine stukken. Giet de aardappels af en leg de groene kool op de aardappels, leg het deksel erop en laat dit ongeveer 7 minuten op staan.
Giet de amandelmelk erbij en stamp de aardappelen en de groene kool fijn. Voeg de uien, kidneybonen en de champignons erbij. Roer de stamppot goed door elkaar met een vork of lepel.
Eet smakelijk!
(red) Met dank aan Annemiek van MOOI gezond, dat wij dit recept van haar mochten delen. Volg Annemiek op Facebook voor nog meer lekkere en gezonde recepten.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter