Toen mijn man een aantal maanden geleden terug kwam van een zakenreis naar Tokio, riep hij gelijk daarna. Ik wil eten zoals in Tokio wat is het daar heerlijk & gezond. Heel veel vers en rauwe vis.
Een van de dingen die ze veel eten is sushi. Maar dat maken is best een klusje. Op zich leuk om te doen, maar wel veel werk. Je kunt echter ook een soort sushi maken door sushi in een kom te eten. Volgens de Japanners mogen we het natuurlijk geen sushi noemen ;-)) Al smaakt het wel heerlijk naar sushi.
Sushi eten uit een kom
Dit is een recept voor de “makkelijke sushi”. Dit is voor 4 personen.
- 1 pak sushirijst
- min. 2 eetlepels rijstazijn
- min. 2 eetlepels sojasaus
- en heerlijke vulling, zoals wortels, komkommer, avocado, verse tonijn, rauwe zalm, krabsticks
Bereiding: Kook de sushirijst zoals het op de verpakking staat. Als het gekookt is, kun je de azijn en sojasaus toevoegen. Laat deze marinade zeker een half uurtje staan.
Snij vervolgens je sushi-vulling in kleine stukjes, of snijdt plakken met een mandoline. De rijst verdeel je vervolgens over de kommen en je kleedt dit mooi af met de vulling. Door een klein beetje sesamzaadjes er over heen te strooien maak je het af.
Wasabi & extra sojasaus mogen natuurlijk niet ontbreken op de tafel!
Kijk verder in het schap bij ah.nl voor de juiste sushi producten. Of ga naar een echte Japanse toko als je daar de tijd voor hebt.
De Japanners maken de vele maaltijden ook nog compleet met kelp en tofu. Lees waarom dit zo is, in de blog van Linda.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter