Hier spreekt de groenteliefhebber weer. We hebben een gasbarbecue, ook wel bekend als buitenkeuken. Dus wij koken met mooi weer altijd buiten. Dan wil je niet elke keer zo’n barbecue met veel vlees.
Dus weer iets lekkers gegeten van de barbecue. Deze keer gaan de credits naar mijn vader. Hij heeft dit voor het eerst klaar gemaakt, maar dan uit de grilloven. En ik ben ik, dus ik heb mijn eigen draai er aangegeven ;-))
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 flinke little gem slakroppen
- 4 el. balsamico
- 4 el. olijfolie
- 1 el. honing
- 1 tomaat in kleine stukjes
- 2 el. geroosterde pijnboompitjes
- 2 el. Parmezaanse kaas geraspt
Bereiding
Halveer de slakropjes en spoel ze af. Laat het vocht er uit lopen. Onder tussen kun je de olijfolie, balsamico en honing in een pannetje in laten koken. Een minuut of 2 is voldoende. Smeer de slakropjes in met het mengsel. Rooster de kropjes in 10 minuten op de barbecue. Zorg ervoor dat de kropjes niet te heet worden geroosterd. Dus op de hoogste stand.
Maak je het in de oven, zet de grill dan op 180 graden.
Haal de kropjes van de barbecue en doe de Parmezaan, tomaat en pijnboompitjes over de kropjes.
Wij hebben dit gegeten in combinatie met een tomatensalade (tomaatjes met pesto) en een gegrilde hamburger. Dat is echt een heerlijke combinatie! Een aanrader al zeg ik zelf ;-))
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter