Houd jij of je partner enorm van barbecueën? Dan is dit boek, Hete Rook, echt een musthave. Het is een boek, waarin van alles staat over het fenomeen barbecueën. En dan met name slow cooking op de barbecue….
Een geschiedenisboek over de barbecue
Het eerste deel van het boek gaat over de geschiedenis van het fenomeen barbecueën. Ik vond het echt leuk om te lezen!
Wist je dat…
- Barbecue zich in de 17e en 18e eeuw ontwikkelde in de eerste Koloniale Staten als feest voor grote groepen mensen?
- Aan het eind van de 19e eeuw was er een nieuw beroep: barbecueën?
- Wij in de Lage Landen een significante rol hadden in het roken?
En nog veel meer leuke weetjes over de geschiedenis van de barbecue en het roken van eten.
Deel over barbecue materialen en technieken
Bijna 70 pagina’s zijn er geschreven over barbecuematerialen en technieken.
- Hoe kun je het beste barbecueën of roken?
- Welk gereedschap heb je nodig?
- Wat het verschil is tussen kolen, elektrisch en hout?
En als je ‘eindelijk’ al deze hoofdstukken hebt gelezen (juist leuk hoor!), dan is het tijd voor voor heerlijke recepten. Niet de doorsnee-snelklaar-recepten, maar gerechten die tussen een half uur en 5 uur klaar zijn. Denk aan brisket, pulled pork (met recept voor bijpassende broodjes), rode poon, procureur en noem maar op. Echt speciaal dus en lekker voor de vleesliefhebber.
Er zijn veel vlees-, vis- en kiprecepten, met een paar bijpassende bijgerechten. Bij de meeste gerechten staat goed aangegeven hoe je het op de barbecue of in de roker klaar kunt maken.
Ik geef het boek aan mijn man. Dan kan hij er lekker mee aan de slag gaan en ik heerlijk genieten! Maak ik er nog een leuk groenterecept bij ;-))
Meer over Hete Rook
Titel: Hete Rook
Ondertitel: De basis voor low & slow barbecue
Auteurs: Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
€ 27,95
224 pagina’s
ISBN 9789059567504
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter