Laatst vond ik een pot zelfgemaakte pruimenjam in de koelkast. Even vergeten. Nu eten we niet zo vaak een boterham met jam, dus ben ik er op een andere manier mee aan de slag gegaan. Ik heb het verwerkt in de flapjacks, ook wel bekend als havermoutkoeken. Al vind ik flapjacks leuker klinken 😉
We eten deze gezonde flapjacks vaak als ontbijt met wat vers fruit erbij. En soms een beetje Griekse yoghurt. We hebben nog meer lekkere recepten met Griekse yoghurt op onze site staan. Maar je kan ook in een keer zo’n grote flapjack maken als ik hieronder heb gedaan. Je kunt ze in kleine porties prima in de vriezer bewaren voor een ander moment of ontbijt!
Je kunt natuurlijk ook een andere jam gebruiken voor deze flapjacks. Het liefst biologische jam, zonder suiker natuurlijk!
Ingrediënten
- 350 gram havermout
- 100 gram kokosolie
- Een flinke kneep biologische honing
- 3 eetlepels pruimenjam
- snufje zout
- 2 theelepels kaneel
Bereiding
Zet de oven op 160 graden aan om voor te verwarmen.
Meng alle overige ingrediënten door elkaar en maak er een mooie platte vorm van. Ik heb een lage braadslee gebruikt. Door er een velletje bakpapier in te doen, zorg je ervoor dat je het er makkelijk uit kunt halen.
Na ongeveer 40 minuten is het klaar…
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter