Tussendoortjes eet ik eigenlijk niet, maar soms heb ik wel trek in een stevig tussendoortje. Een koek eigenlijk, maar dan gezond. En in mijn geval, het liefst glutenvrij.
Deze glutenvrije, zelfgemaakte ontbijtkoeken zijn erg lekker! Je kunt ze heel goed tijdens het ontbijt eten met bijvoorbeeld een flinke schep Griekse yoghurt. Ik heb het zelf ook nog gemixt met een schepje vanille eiwitpoeder (ongeveer 10 gram). Zo kom ik zeker aan voldoende eiwitten en bovendien geeft het de yoghurt meteen meer smaak.
Je kunt bijvoorbeeld deze eiwitpoeder hiervoor gebruiken.
Het is namelijk belangrijk om voldoende eiwitten te eten, want dat zorgt ervoor dat je niet te veel stijging krijgt in je bloedsuikerspiegel (al is dit een recept met relatief weinig natuurlijke suikers). Daarnaast is het goed om bij iedere maaltijd 30 tot 50 gram eiwitten te eten, zodat je niet continue trek hebt. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Maar het allerbelangrijkste, je hebt dagelijks voldoende eiwitten nodig voor een goede gezondheid en veel mensen komen niet aan die hoeveelheid.
Hier lees je meer over eiwitten en de hoeveelheid die je dagelijks moet eten.
Het is geen ontbijtkoek waar je dikke plakken vanaf snijdt, maar het zijn losse, gezonde koeken die je als ontbijt, lunch of zelfs tussendoortje kan eten. Hieronder deel ik mijn lekkere en gezonde recept voor deze ontbijtkoeken.
Hoe maak je zelf glutenvrije, gezonde ontbijtkoeken?
Ingrediënten voor 8 koeken:
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 130 gram amandelmeel
- 1 eetlepel agavesiroop
- 4 eieren
- 100 gram rood fruit (ontdooid uit de vriezer of vers)
- snufje zout
Bereidingswijze:
Meng de pitten en het amandelmeel door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, zout en siroop en het roodfruit toe. Meng het goed tot een lekker gemixt beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en maak 8 mooie bolletjes en druk deze plat tot koeken.
Even een kwartiertje in de oven en genieten maar van deze verantwoorde, maar heerlijke koeken!
Zoals hierboven staat, maak de koeken lekker smeuïg met een topping van Griekse yoghurt of kwark.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter