Echte gezondheidsfans kennen Monique van der Vloed van haar natuurlijke recepten. We hebben al ervaring met haar kookboeken, onder andere het prachtige boek Natuurlijk bakken. Dit is echt een heel ander boek. Een boek vol recepten voor de dagelijkse maaltijden. Wat ik een kritisch punt vond bij het bakboek is de bijzondere melen die je niet overal kunt kopen. Dat is bij dit boek echt een stuk minder. Een aantal soorten meel is nu heel goed overal verkrijgbaar en ik heb ze vaak sowieso wel in huis.
Het leukste vind ik het uitproberen van een kookboek, om zo te ervaren of het ook echt een lekker recept is. De foto’s in kookboeken zijn meestal een traktatie voor je ogen, maar is het ook net zo lekker als op de foto? Al zijn de foto’s in dit boek anders, lees maar verderop onder het recept…
Ik ben gaan experimenteren met een bloemkooltosti met geitenkaas. Alleen op mijn eigen manier en met een net andere smaak, want dat paste beter bij de soep die ik erbij gemaakt had. Ik zal je dit makkelijke recept delen…
Ingrediënten voor 3/4 bloemkooltosti’s
- 1 middelgrote bloemkool, fijngehakt tot ‘bloemkoolrijst’ (of je kiest voor kant-en-klare bloemkoolrijst 😉 )
- 2 eieren
- 200 gram zachte geitenkaas
- 1 tl. rozemarijn
- 1 tl. tijm
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Mix de bloemkool en de kruiden goed door elkaar. Daarna meng je de 2 eieren er door heen. Spreid dit uit op de bakplaat tot een mooie platte cirkel. Nu heb je eigenlijk een bloemkoolpizza. Bak dit zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Haal de pizza uit de oven en snij ‘m in het midden in twee stukken. Verdeel de geitenkaas over de ene helft en leg de andere helft er op. Doe het terug in de oven en bak het nog zo’n 10 – 15 minuten, tot de geitenkaas gesmolten is.
Haal het geheel er uit en maak er mooie punten van. Eet smakelijk!
Wat staat er nog meer in het boek?
Het eerste hoofdstuk Een wereld vol groente en het tweede hoofdstuk helpen je in de keuze waarom je meer groente zou moeten eten en hoe je dit kunt doen. Onderwerpen die Monique aansnijdt zijn:
- voedingswaarden
- hoeveel groente je per dag kunt eten
- zelf maken
- tips om meer groente te eten
- ik lust het niet (hoe je groente kunt verpakken)
Vervolgens is het een kookboek vol groente in de logische indeling van ontbijt, lunch, diner, snack en soepen en smoothies. Naast het recept voor de bloemkooltosti, staan er nog meer heerlijke, originele recepten in. Een paar heerlijke recepten:
- broodjes met bieten en kaneel
- veganistische kapsalon
- ‘warm vlees’ op brood (gemaakt van paddestoelen)
- granola to-go koeken (met venkel en tomaat)
- banaan-groentepannenkoek
- zoete aardappel bitterballetjes met saus
- quinocrustpizza
- courgette bolognese met kikkererwten
Dit is maar een kleine greep uit de recepten. Wat ik wel zo mooi vind aan dit kookboek, de foto’s zijn zo gemaakt, dat ik ze zelf ook kan maken. Geen perfecte plaatjes. Iedereen krijgt het zo op tafel. Laatst zag ik een filmpje op internet hoe we genept worden met foodfotografie, inclusief tampons uit de magnetron 😉
Deze foto’s zijn echt!
Meer over Puur natuur Groente
Heerlijke recepten en tips om elke dag meer groente te eten
Auteur: Monique Van der Vloed
Uitgever Uitgeverij Passie | ISBN 9789492847034 | november 2018 | Pagina’s 176 | paperback
Prijs: 19,95
Te koop bij bol.com, Bruna en Bookspot
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter