Zelfgemaakte gehaktkruiden zonder E-nummers maak je zo zelf!
Zelf gehaktkruiden maken kan echt super simpel. Je hebt daar alleen een lege pot en deze ingrediënten voor nodig. Smakelijk én zonder ongewenste E-nummers. Lekker voor gehakt en een heerlijke stamppot!
Gebruik deze verhoudingen om de kruidenmix te maken
- 1 1/2 deel Keltisch zeezout of Himalayazout
- 2 delen nootmuskaat
- 1 deel witte peper
- 1 deel paprikapoeder
- 1 deel gemberpoeder
- 1 deel koriander
- 1 deel kruidnagel
- 1 deel gedroogde ui
- 1 deel knoflook
- 1 deel foelie
- 1 deel komijn
En zo maak je gehaktkruiden
Meng bovenstaande kruiden en specerijen in de aangegeven verhoudingen (gebruik bijvoorbeeld een eetlepel als maat) door elkaar en je hebt je eigen gehaktkruiden gemaakt zonder E-nummers! Zorg dat je een pot vol maakt, dan heb je deze kruiden altijd bij de hand. Hoe fijn is dat 🙂
Wij gebruiken deze kruidenmix regelmatig als we bloemkool- of broccolistamppot eten. Dan koken we de groenten en zoete aardappel. Rullen gehakt in de koekenpan en brengen dat op smaak met deze kruidenmix. Als alles gaar is, dan mengen we het als stamppot door elkaar. Erg smakelijk kan ik je vertellen.
Laura
Gezonde Gezinnen
Laura Nijman
Laatste berichten van Laura Nijman (toon alles)
- Omgaan met hypoglykemie, persoonlijk verhaal - 13 september 2022
- Hoe kun je het jezelf makkelijker maken? - 2 juli 2022
- Human Design eetregels voor jouw beste spijsvertering - 13 mei 2022
Laat een reactie achter