Even snel een salade in elkaar zetten dat is wat ik nu tijdens het thuiswerken doe. Zeker nu we tijdens de coronacrisis veel thuiswerken is het belangrijk dat je goed voor jezelf luncht. Normaalgesproken heb ik de luxe van een bedrijfsrestaurant op mijn andere werk. Hier staat veel variatie op het menu. En dat is erg goed. Het is dus belangrijk om dit nu zelf te doen nu ik helemaal thuiswerk. Ik doe zeker mijn best, al merk ik dat ik wel vaker ‘even makkelijk’ een boterham pak in plaats van een lekkere maaltijdsalade.
Wat ik wel vaak in huis heb, zijn verse gesneden bietjes. Het is natuurlijk altijd beter om bietjes zelf te koken en vervolgens te raspen. Maar soms kies ik ook voor dat stukje gemak. Stress is natuurlijk ook niet goed 😉
Hoe maak je deze makkelijke bietensalade?
Deze bietensalade is echt super simpel. De finishing touch in dit recept vind ik de heerlijke frambozen-natuurazijn van Tromb & Rueb. De azijnen van Tromp & Rueb worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent dat er meer tijd genomen wordt voor een traditionele rijping en dat proef je. Wat ook heel fijn is dat de azijnen 100% puur zijn. Bekijk het hele verhaal over de azijn van Tromb & Rueb. Als je deze azijn (nog) niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook een gewone natuurazijn gebruiken in deze bietensalade.
Ingrediënten per persoon
- flinke hand groene bladsalade
- 200 gr. geraspte bietjes
- 50 gr. ongezoete geitenkaas
- eetl. geroosterde zaden en pitten
- scheutje olijfolie
- scheutje framboos-azijn (liefst onderstaande)
- zout en peper naar smaak
Bereiding is natuurlijk heel simpel, bouw je salade op in bovenstaande volgorde. Het is wel handig om de dressing van de olijfolie en de azijn in een separaat kommetje te maken.
Per ongeluk is mijn normale foto verdwenen van mijn telefoon, dus vandaar een schermafdruk van Instagram 😉
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter