Geïnspireerd door een recept uit het nieuwe kookboek Het Blue Zones Kookboek, heb ik een lekkere Italiaanse pasta gemaakt. Ik heb hier wel weer mijn eigen draai aan gegeven. Ik eet niet volgens een ketodieet of een koolhydraatarm dieet, maar toch probeer ik de koolhydraatinname wel te beperken. Zo combineer ik deze pasta met échte spaghetti én courgettepasta. Een prima manier om het aantal koolhydraten te verlagen en meer groente te eten.
Hoe maak je deze Italiaanse pasta?
Ingrediënten:
- 200 gram volkoren spaghetti
- courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 75 gram walnoten
- 2 tenen knoflook
- 75 gram Pecorino kaas
- handje cherry/snoeptomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze van deze Italiaanse pasta:
Hak 75 gram walnoten en twee tenen knoflook fijn. Kook 200 gram spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Met een spiraalsnijder maak je van de courgette, courgettespaghetti. Snijd vervolgens twee stengels bleekselderij fijn.
Hier kun je meer lezen over courgettespaghetti
Doe twee eetlepels olijfolie in een wok als de spaghetti gaar is. Doe er de walnoten en knoflook in, vervolgens voeg je de spaghetti, bleekselderij en courgettespaghetti toe.
Maal of rasp daarna 75 gram Pecorino kaas en bak dat ook twee minuten mee. Schep daarna op de borden. Maak het gerecht af met een paar door de helft gesneden cherry- of snoeptomaten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter