Deze amandel-broccolisoep vinden wij thuis erg lekker. Bovendien is het echt een recept dat je naar eigen wens kunt maken. Wil je een dikkere broccolisoep, doe je er minder water bij. Wil je een romigere soep, doe je er een extra scheutje slagroom door. De basis is super simpel en geeft ruimte voor je eigen behoefte.
Hoe maak je amandel-broccolisoep?
Ingrediënten:
- 500 gram broccoli
- 100 gram witte amandelen
- 2 bouillonblokjes
- water
- scheutje olijfolie
- slagroom (of eventueel crème fraiche)
Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan. Rooster de amandelen tot deze lichtbruin zijn. Goed in de gaten houden. Vervolgens kun je de broccoli in stukjes snijden en 5 minuutjes roerbakken. Voeg het water naar wens (ik heb een halve liter toegevoegd) en de bouillonblokjes toe. Kook dit tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room naar behoefte toe. Je kunt het eventueel nog opwarmen, maar dat hoeft niet.
Heb je vragen over dit recept? Stel ze hieronder, dan zal ik reageren.
Eet smakelijk!
PS Bekijk ook het recept voor broccolisoep met knoflook
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter