Als je een tomatensoep eet als avondeten, dan wil je natuurlijk wel een goed vullende soep. Dat gaat wel lukken met deze heerlijke zoete tomatensoep. Deze soep kun je prima eten als maaltijdsoep.
Het soepenseizoen is weer aangebroken. In ieder geval bij ons! Zeker een keer in de week hebben we soep op het menu. Wel zo makkelijk én gezond met sportende kinderen. Ook voor hen is het belangrijk dat het goed vult, maar met deze ingrediënten lukt het wel. Hieronder vind je mijn recept voor deze goed vullende tomatensoep.
Hoe maak je deze goed vullende, zoete tomatensoep?
Ingrediënten voor een grote pan soep (5-6 porties)
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 liter groentebouillon (van 4 blokjes of zelfgemaakt)
- 1 liter tomatenpassata (saus zonder toevoegingen)
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- 1/2 eetlepel kurkuma
- beetje olijfolie
- wat blaadjes basilicum
Bereidingswijze voor deze tomatensoep
Fruit de knoflook in 2 minuten lichtbruin in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en de zoete aardappelen. Breng het geheel aan de kook. Voeg na 10 minuten de tomatenpassata, gember en kurkuma toe. Laat het geheel koken tot de aardappelen gaar zijn. Dit is te controleren door er even in te prikken met een vork. Is het al zacht?
Pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Schep de soep op en voeg wat blaadjes basilicum toe voor een beetje extra bite. Voor de variatie kun je ook een lepeltje room nemen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter