In de wintermaanden eten we heel vaak soep als lunch of diner. Er is zoveel mogelijk én het is heel gezond, mits je het zelf klaar maakt met veel groente. Zo ook deze soep met pastinaak, wortel en knolselderij. Je maakt echt een heerlijke soep met deze vergeten groenten. Het is ook nog een supergezond en heerlijk om in de winter te eten.
Hieronder deel ik graag het recept met je. Enne…. soep maken is meestal ook nog eens heel makkelijk! Ook zo fijn….
Hoe maak je deze soep met pastinaak, wortel en knolselderij?
Ingrediënten voor een pan soep:
- 2 pastinaken
- 150 gram knolselderij
- 1 flinke wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 flinke ui
- 150 gram kookroom
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 laurierblaadjes
Bereidingswijze voor deze soep:
Maak de groente schoon en snijd alle groentes in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de wortel en ui op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de pastinaak, wortel en knolselderij toe. Voeg na een paar minuten het water, bleekselderij, laurier en bouillonblokjes toe.
Haal na ongeveer 10 minuten de laurier uit de pan. Test met een vork of de groente gaar is. Zodra de groente gaar is, kun je het pureren met een staafmixer of in de blender. Ik kies meestal voor de blender want dan is het helemaal lekker fijn. Met de staafmixer sla ik nog wel eens iets over 😉 Jenny kiest juist meestal voor de staafmixer, omdat ze met de blender meer moet schoonmaken… Ieder heeft zo z’n eigen voorkeuren!
Als de soep gepureerd is, doe je de soep weer in de pan en voeg je de kookroom toe.
Huttentutolie
Wij hebben de soep afgemaakt met wat geroosterde pompoenzaden en een scheutje huttentutolie. Deze olie wordt gemaakt van geelbloeiende Camelia Sativa, kortom Huttentut. Deze olie bevat veel enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten, een hoog Omega-3 gehalte en is rijk aan antioxidanten. De smaak is licht, romig, aards met tonen van asperges en kool (beschrijving van het Land van Ons). Deze smaak past dus heel goed bij deze soep. Huttentutolie is te koop bij het Land van Ons.
Heb je geen huttentutolie, dan kun je ook variëren met olijfolie of een beetje truffelolie en gebakken champignons in plaats van pompoenpitjes.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter