Laatst konden Jenny en ik vegetarisch broodbeleg testen van BonMush. Dat is broodbeleg gemaakt van oesterzwammen. Een geinig alternatief en we vonden het beiden ook erg lekker!
Aangezien ik niet zoveel brood eet en ik toch nog wel wilde genieten van dit vega broodbeleg, heb ik een vissalade met de BonMush Veggie Sea Salad gemaakt. Dat smaakte heerlijk! Uiteraard heb ik het aangevuld met verse groenten, waardoor je een zeer voedzame en gezonde maaltijd eet. En het is natuurlijk erg lekker!
Kun je geen BonMush vinden, kies dan voor een krabsalade. Dan is het natuurlijk geen vegetarische salade meer. Lees sowieso eerst even goed het etiket. Ik kijk altijd of iets niet te veel ‘rotzooi’ bevat. Hieronder vind je mijn recept voor deze smakelijke, vegetarische lunch.
Hoe maak je deze vegetarische vissalade?
Ingrediënten voor twee personen:
- enkele eetlepels BonMush Sea Salad
- 1 stronkje little gem
- 1 rijpe avocado
- 3 gegrilde paprika’s
- bosje zeekraal
- 2 theelepels kappertjes
- enkele blaadjes koriander
- 1 eetlepel zonnebloemzaadjes
- scheutje olijfolie
- scheutje witte wijnazijn
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Veel uitleg is denk ik niet nodig. Zo’n salade bouw ik altijd op het bord op. Beginnend met de sla. Dan doe ik er al de dressing op van olie, azijn, zout en peper. Vervolgens snij ik de rest en verdeel het over de borden.
Eet smakelijk!
PS Zie ook het recept voor een vegetarische pizza met veel groenten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024
Laat een reactie achter