• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Goed eten & koken   Toch aan de vleesvervangers

Toch aan de vleesvervangers

Gepubliceerd op: 4 november 2020 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

We eten met grote regelmaat vegetarisch, maar altijd recepten, waar vlees niet vervangen wordt door een echte vleesvervanger, maar gewoon met andere plantaardige producten. Bijvoorbeeld een groente lasagne, Mexicaanse schotel of risotto met paddenstoelen.

Daarom is het leuk dat ik door de Foodybox die ik regelmatig toegestuurd krijg, de kans krijg om hele andere producten te proberen. Want in de laatste Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee vleesvervangers van The Blue Butcher en daar ben ik heel traditioneel mee gaan koken. Ik wilde deze keer geen bijzondere recept maken, waar ik veel andere ingrediënten bij doe. Ik wilde juist dat de smaak het originele product nog helemaal te herkennen zou zijn, zodat ik echt kon proeven hoe het smaakt.

Ik heb onder andere een Blue burger gekregen van Blue Butcher. Daar heb ik gewoon een gebakken burger mee gemaakt. Met en beetje versiering, iedereen zal zo z’n eigen voorkeur hebben. Je kunt trouwens het vegetarische vlees van Blue Butcher bij diverse supermarkten kopen, zoals bij PLUS.

Met het vega-gehakt van Blue Butcher uit de Foodybox heb ik een traditionele rode pasta saus gemaakt. Ook geïnspireerd door de kant-en-klare tomatensaus van FoodFellows en farfalle van La Molisama. Er zat een grote pot naturel tomatensaus in de Foodybox. Zo’n naturel tomatensaus vind ik altijd fijn om op voorraad te hebben. Een mooi puur product, waar ik lekker mijn eigen kruiden aan toe kan voegen.

Toch koken met vleesvervangers

Hoe smaakt het eten met vleesvervangers?

We waren eigenlijk wel onder de indruk van de smaken van deze vleesvervangers. Dit is echt prima om te eten, bijvoorbeeld als je een dagje geen vlees wilt eten. Vleesvervangers zijn zeker een goed idee in een gerecht waar je normaal vlees in zou doen, maar waar een alternatief ook prima is.

Vandaag hoorde ik nog iets leuks op mijn werk bij de Postcodeloterij. Jaarlijks valt de vega-tegoedbon van €12,50 in de bus. Doordat de Postcodeloterij dat doet, wordt er daadwerkelijk meer vegetarisch gegeten. En dat is natuurlijk heel goed voor het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Ik heb mijn kaart nog niet geactiveerd, maar ga het wel gebruiken om eens meer echte vleesvervangers te proberen.

Wij eten overigens wel regelmatig andere dingen uit het vegetarische schap, zoals falafel. Maar de gehakt was lekker, dus binnenkort ook maar eens vegetarische kipstukjes proberen. In het verleden heb ik wel eens tofu geprobeerd, maar dat is niet mijn ding.

Bij een vegetarische maaltijd kun je dus wat mij betreft ook wel eens kiezen voor vleesvervangers. Daarin zitten andere voedingsstoffen, zoals eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12. Tekorten van o.a. vitamine B12 is absoluut een risico voor vegetariërs en veganisten. Maar ook als je wat vaker vlees laat staan, moet je opletten dat je genoeg voedingsstoffen als vitamine B12 binnen krijgt. En Jenny weet alles van een B12 tekort. Al heeft dat een andere, genetische oorzaak.

Meer info over een B12 tekort:

  • Heb je een B12 tekort? Het hangt van je arts af!
  • Vegetarisch of vegan, neem vitamine B12

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Vleesvervangers goed alternatief voor gewoon vlees?
    Zijn plantaardige vleesvervangers een goed…
  • vleesvervangers voor duurzaamheid
    Duurzaam eten
  • Kaasburgers, zonder gepaneerde korst
    Nieuwe lekkere vega kaasburgers, zonder gepaneerde korst
  • Vegetarische zalm bakken. Een gezond recept met zalm en salade.
    Een vegetarische zalm bakken. Gezond recept met salade!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: anders koken, foodybox, vleesvervangers

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Rooibosthee, is het gezond of erg overrated?
  • Zo leef je gezonder als ADHD’er
  • Leuke HIIT training​ voor 2 personen
  • Overgeven (of heel misselijk) tijdens het sporten, hoe voorkom je dat?
  • Te druk om te bewegen? Maak bewegen haalbaar met deze tips

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven