• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Goed eten & koken   Toch aan de vleesvervangers

Toch aan de vleesvervangers

Gepubliceerd op: 4 november 2020 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

We eten met grote regelmaat vegetarisch, maar altijd recepten, waar vlees niet vervangen wordt door een echte vleesvervanger, maar gewoon met andere plantaardige producten. Bijvoorbeeld een groente lasagne, Mexicaanse schotel of risotto met paddenstoelen.

Daarom is het leuk dat ik door de Foodybox die ik regelmatig toegestuurd krijg, de kans krijg om hele andere producten te proberen. Want in de laatste Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee vleesvervangers van The Blue Butcher en daar ben ik heel traditioneel mee gaan koken. Ik wilde deze keer geen bijzondere recept maken, waar ik veel andere ingrediënten bij doe. Ik wilde juist dat de smaak het originele product nog helemaal te herkennen zou zijn, zodat ik echt kon proeven hoe het smaakt.

Ik heb onder andere een Blue burger gekregen van Blue Butcher. Daar heb ik gewoon een gebakken burger mee gemaakt. Met en beetje versiering, iedereen zal zo z’n eigen voorkeur hebben. Je kunt trouwens het vegetarische vlees van Blue Butcher bij diverse supermarkten kopen, zoals bij PLUS.

Met het vega-gehakt van Blue Butcher uit de Foodybox heb ik een traditionele rode pasta saus gemaakt. Ook geïnspireerd door de kant-en-klare tomatensaus van FoodFellows en farfalle van La Molisama. Er zat een grote pot naturel tomatensaus in de Foodybox. Zo’n naturel tomatensaus vind ik altijd fijn om op voorraad te hebben. Een mooi puur product, waar ik lekker mijn eigen kruiden aan toe kan voegen.

Toch koken met vleesvervangers

Hoe smaakt het eten met vleesvervangers?

We waren eigenlijk wel onder de indruk van de smaken van deze vleesvervangers. Dit is echt prima om te eten, bijvoorbeeld als je een dagje geen vlees wilt eten. Vleesvervangers zijn zeker een goed idee in een gerecht waar je normaal vlees in zou doen, maar waar een alternatief ook prima is.

Vandaag hoorde ik nog iets leuks op mijn werk bij de Postcodeloterij. Jaarlijks valt de vega-tegoedbon van €12,50 in de bus. Doordat de Postcodeloterij dat doet, wordt er daadwerkelijk meer vegetarisch gegeten. En dat is natuurlijk heel goed voor het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Ik heb mijn kaart nog niet geactiveerd, maar ga het wel gebruiken om eens meer echte vleesvervangers te proberen.

Wij eten overigens wel regelmatig andere dingen uit het vegetarische schap, zoals falafel. Maar de gehakt was lekker, dus binnenkort ook maar eens vegetarische kipstukjes proberen. In het verleden heb ik wel eens tofu geprobeerd, maar dat is niet mijn ding.

Bij een vegetarische maaltijd kun je dus wat mij betreft ook wel eens kiezen voor vleesvervangers. Daarin zitten andere voedingsstoffen, zoals eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12. Tekorten van o.a. vitamine B12 is absoluut een risico voor vegetariërs en veganisten. Maar ook als je wat vaker vlees laat staan, moet je opletten dat je genoeg voedingsstoffen als vitamine B12 binnen krijgt. En Jenny weet alles van een B12 tekort. Al heeft dat een andere, genetische oorzaak.

Meer info over een B12 tekort:

  • Heb je een B12 tekort? Het hangt van je arts af!
  • Vegetarisch of vegan, neem vitamine B12

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Duurzaam eten
    Duurzaam eten
  • 5x Voeding met de meest Complete Eiwitten voor veganisten/vegetariërs
    5x Voeding met de meest Complete Eiwitten voor…
  • Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
    Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: anders koken, foodybox, vleesvervangers

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!


Ik ontvang graag 1x per week gratis het weekoverzicht met alle gepubliceerde artikelen over een gezonde leefstijl:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is
  • 7 gezonde behoeftes waarbij thee kan helpen
  • De juiste doelen stellen bij afvallen, heel belangrijk!
  • Nieuwste boek Marjolein Dubbers, verbeter je immuunsysteem

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven