Ik had een heerlijk recept uitgekozen voor gevulde pompoen, maar ik had bijna geen ingrediënten in huis. Alleen de pompoen en halloumi. Ik had toen twee opties, zelf creatief aan de slag of naar de winkel gaan.
Aangezien het guur weer was, koos ik voor een creatief recept met de ingrediënten die ik wel in huis had. Het resultaat was echt heerlijk. Een gevulde pompoen is sowieso een mooi gerecht om op tafel te zetten.
Wat is halloumi?
Halloumi, afkomstig uit Cyprus, is een harde kaassoort gemaakt van geiten- en schapenkaas, waaraan koemelk wordt toegevoegd. Halloumi smelt niet tijdens het bakken. Daarom wordt deze kaassoort ook wel eens gezien als vleesvervanger.
Halloumi bevat wel relatief veel zout en verzadigde vetten, maar ook een flink aantal goede voedingsstoffen, zoals veel eiwitten, calcium, zink, jodium, selenium, vitamine A, foliumzuur, vitamine B2 en vitamine B12 Halloumi bevat weinig koolhydraten.
Je kunt halloumi bij de speciaalzaak, maar ook bij supermarkten kopen.
Lees ook: Hoe gezond is pompoen?
Hoe maak je een lekkere gevulde pompoen?
Ingrediënten voor twee personen:
- 1 flespompoen
- 200 gram spinazie
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 1 vleestomaat
- 8 gedroogde tomaatjes
- Halloumi
- Pompoenzaadjes
- Olijfolie
- Theelepel ras al hanout
- Shiracca naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de pompoen in tweeën en verwijder de zaden en zaadlijsten. Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de bovenkant (binnenzijde) van de pompoen in met olijfolie. Zet de pompoen zeker een half uur in de oven. Prik na een half uurtje in het vruchtvlees om te kijken of het gaar is.
Tijdens dit half uurtje kun je de vulling klaar maken. Daarvoor kun je alle groente fijn snijden. Als eerste verwarm je een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in zo’n 2 minuten. Daarna voeg je de tomaat en gedroogde tomaatjes toe. Als laatste voeg je de spinazie toe. De vulling is klaar op het moment dat de spinazie gekrompen is. Snij vervolgens de halloumi in kleine blokjes.
Als de pompoen gaar is, smeer je de bovenkant in met de ras al hanout en shiracca. Kijk bij de shiracca hoe pittig je het wilt hebben. Vervolgens kun je de vulling er in/op doen. Daarover heen de halloumi. Zet het geheel zo’n 10 minuutjes in de oven. Maak het af met de pompoenpitjes en eventueel een flinke schep hummus ernaast.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter