Al hebben we nu niet echt een winter, toch is het drinken van een lekkere beker zelfgemaakte chocolademelk een feest. Ook als het buiten regent en stormt.
Ingrediënten voor 1 beker
- 1 eetlepel pure cacao
- natuurlijke zoetstof, zoals stevia naar smaak
- beker suikervrije amandelmelk
Ingrediënten voor slagroom van kokosmelk
- 1 blik kokosmelk (als je ‘m standaard bewaard in de koelkast, is het altijd op de juiste temperatuur)
- natuurlijke zoetstof, zoals stevia naar smaak.
Bereiding voor zelfgemaakte chocolade melk
- verwarm de amandelmelk in een pannetje
- maak een papje van de cacao, zoetstof en een lepeltje melk
- pas op met de zoetstof, dat kun je altijd later nog toevoegen, als je liever iets zoeter wenst
- als de melk bijna kookt, giet je het rustig in de beker
Bereiding van de slagroom van kokosmelk
Haal de kokosmelk na één nacht uit de koeling en zet het op z’n kop. Maak het blik open en giet het kokoswater weg.
Zet de schaal waarin je de room gaat kloppen 5 minuten van tevoren in de vriezer. Als de kom lekker koud is, schep je de dikke kokosroom in de kom. Neem een mixer en klop tot er pieken ontstaan. Voeg de zoetstof naar smaak toe.
Tip:
Heerlijk met bijvoorbeeld de suikervrije speltkoekjes of een dikke plak ontbijtkoek.
Versier de slagroom met een snufje kaneel, cacao of rauwe chocoladesnippers.
Nog meer suikervrije recepten vind je in deze kookboeken:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024