Een heerlijke hartige taart vol verse ingrediënten. De smaak is heerlijk zacht in combinatie met de kenmerkende smaak van spinazie. Ook erg kindvriendelijk..
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 plakjes bladerdeeg
- 150 gram salami
- 1 bolletje mozzarella
- 600 gram verse spinazie
- 8 zongedroogde tomaatjes (in olie)
- 4 eieren
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Extra benodigdheden: taartvorm (springvorm is niet handig, doordat het ei er doorheen kan lopen).
Bereiding
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de taartvorm en verdeel de plakjes salami hierover. Snij de verse spinazie indien nodig iets kleiner. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snij de mozzarella in kleine blokjes. Hussel de spinazie, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Verdeel dit over de bodem.
Meng de eieren en kaas door elkaar. Verdeel de eieren over de taart. Zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt zien dat de taart klaar is op het moment dat de kaas lekker gesmolten is en de bladerdeeg mooi bruin.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Reina zegt
Een heerlijk recept, moest wel een beetje proppen met de spinazie 🙂 maar dan had je ook wat. Voor herhaling vatbaar.
Heb wel een springvorm gebruikt, maar om het lekken tegen te gaan heb ik eerst bakpapier op de bodem gelegd, vervolgens de rand er omheen geklemd.